Memurlar “Ek zam” için sosyal medyada

Memurlar “Ek zam” için sosyal medyada

Memurlar “Ek zam” için sosyal medyada buluşuyor

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un "Ek zam istiyoruz" çıkışına kamu çalışanlarından destek geldi. 

Bir grup kamu çalışanı, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek bu çağrıya destek verdi. 

Sosyal medya linkleri:

https://www.facebook.com/ekzamistiyoruz

https://twitter.com/ekzamistiyoruz

Kendilerini "Ek zam istiyoruz platformu" olarak tanıtan memurlar, basın kuruluşları ve sosyal medya aracılığı ile taleplerini gündeme getirdiler. 

İşte o açıklama: 

Değerli Kamu Çalışanları,

Hiç bir siyasi görüşe, sendikaya ve düşünceye taraf değiliz. Amacımız; sosyal medya aracılığıyla yetkililere sesimizi duyurarak, Kamu Çalışanlarının 2014 mağduriyetinin giderilmesini sağlamaktır.

Bilindiği gibi 2014 yılının 9 aylık döneminde enflasyon %6,43 olarak gerçekleşince ekonomik hedefler de yeniden revize edildi ve 2014 yılında enflasyon hedefi %5,2’den %9,4’e yükseltildi. Buna göre 2014 yılında başlangıçta öngörülen enflasyon hedefinin gerçekleşmeyeceği kesinleşirken, enflasyon hesabında da %82’lik bir sapma olacağı tahmin edildi.

Enflasyon hedefinin revize edilerek %9,4’e yükseltilmesi de 2014 yılı sonunda bu hedeflere ulaşılacağı anlamına gelmiyor. Büyük olasılıkla ilk 9 aylık dönemde olduğu gibi 2014 sonunda bu hedef de aşılacak ve enflasyon çift haneli rakamlarda gerçekleşecek. Ekonomik hedeflerin tutmaması ve yıl ortasında yeniden revizyona gidilmesi ise en fazla memur ve emekliler açısından olumsuzlukları beraberinde getiriyor.

Memurlar 2014 yılında %3+%3 zam alması durumunda, 2014 yılı sonunda revize edilmiş enflasyon hedefi olan %9,4’e ulaşılması durumunda bile toplamda maaşlarına %3,4 daha enflasyon farkı eklenmesi gerekiyor. Başka bir deyişle 2014 yılının Ocak ayında 123 TL zam alan ve yıl boyunca maaşına bir daha artış yapılmayacak olan memurlar, 2014 sonu itibarı ile önemli ölçüde kayıp yaşamış olacaklardır.

Sonuç olarak; her ne kadar toplu sözleşmede enflasyon farkı imza altına alınmasa da, ekonomik şartlarda meydana gelen ve yukarıda ifade edilen olağanüstü durumlar nedeniyle memurlara enflasyon altında olmamak kaydıyla ek zam yapılmalıdır.

Bu ek zam konusu, hükümetin yetkisinde olup, kanuni hiçbir engel yoktur. Nitekim geçtiğimiz günlerde yargı mensuplarına ve akademik personele oldukça yüklü bir zam yapılmıştır.

Bizim talebimiz, bu tür bir iyileştirmenin tüm memurları kapsayacak biçimde yapılmasıdır.

Ek zam istiyoruz platformu

https://www.facebook.com/ekzamistiyoruz

https://twitter.com/ekzamistiyoruz

E-Posta: ekzamistiyoruz@gmail.com  

kaynak: kamupostasi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.