Memurlara Kötü Haber

Memurlara Kötü Haber

Meslekten atılan, görevden alınan ya da yeri değiştirilen devlet memurlarının haklarını yargı yoluyla aramasının önü kapatılıyor

"Danıştay’da memurlarla ilgili davalara bakacak ‘özel yetkili bir daire’ kuruldu. Dairenin üye yapısının hükümet tarafından kurgulanacağı ve yine hükümetin istediği doğrultuda kararlarvereceği ileri sürülüyor. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından kamu kurumlarının tamamında tasfiye rüzgârı esmiş, idari yargı dava açan personeli genelde haklı bulmuştu. Bundan rahatsız olan iktidar, Yargıtay ile birlikte Danıştay’ın üye ve daire sayısını artıran bir düzenlemeye gitmişti.

Zaman’ın haberine göre Danıştay’ın Başkanlar Kurulu toplantısında yeni daire kurulması kararı alındı ve bu karar Resmî Gazete’nin 22Aralık tarihli mükerrer sayısında yayımlandı. Toplantının çok kısa sürede sonuçlanması yargı çevrelerinde kararın başka bir yerde hazırlanıp son hali verildikten sonra kurul üyelerine usulen imzalatıldığı iddialarını da beraberinde getirdi. Çalışmaların Danıştay Genel Sekreterliği’nde büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldüğü, özellikle mesai saati sonrasında gerçekleştirildiği ve geç saatlere kadar devam ettiği ileri sürüldü.

İlgili karara göre, hükümetin önem verdiği ve son dönemde birçok yasal düzenleme ile dizayn edilen Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın tüm iş ve işlemlerine ilişkin davalara yeni kurulan 16. Daire’de bakılacak. Ayrıca hâkim ve savcıların meslekten çıkarma cezalarına karşı açılan davalara ilk derece olarak bakacak olan özel yetkili daire, önemli mesleklere giriş sınavlarına ilişkin uyuşmazlıklara da bakmakla görevlendirildi."

Şimdi gözler Hükümete çevrilmiş durumda, kamuoyu yapılacak bir açıklamayı bekliyor.

SGKREHBERİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.