Memurlara Şok - Ölçüm geliyor - Devlet Personel Başkanı açıkladı

Memurlara Şok - Ölçüm geliyor - Devlet Personel Başkanı açıkladı

657 değişikliği gündemi belirlemeye devam ediyor. 657'de neler değişecek? Memurlara ölçüm geliyor! Devlet Personel Başkanı açıkladı

657 değişikliği gündemi belirlemeye devam ediyor. 657'de neler değişecek? Memurlara ölçüm geliyor! Devlet Personel Başkanı açıkladı. İşte detaylar...

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Çalışanını ölçmeyen tek ülke biz kaldık. Bu konuda gelişmiş ülkeleri tarıyoruz. Şu anda kurumların bazıları bunu yapıyor, bizde önderlik ve öncülük ediyoruz. Bunu inşallah yürürlüğe koyduğumuz zaman en azından çalışanımızı ölçme konusunda bir adım atmış olacağız"dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın organizesinde düzenlenen Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı'nın açılışında konuşan Kumbuzoğlu, en önemli saha konularından birisinin verimlilik olduğunu, bu nedenle eğitim programları düzenlediklerini söyledi.

Eşit işe eşit ücret uygulaması yaptıklarını anımsatan Kumbuzoğlu, şunları kaydetti:

"Doğru mu yaptık, nispeten doğru yaptık. Ama valilerimiz diyorlar ki 'her ili aynı kefeye koymayalım, ücret sistemini illere göre farklılaştırmanız lazım'. Biz bunu Ankara'dan fazla anlayamayız. Ağrı'da, Diyarbakır'da, Şırnak'ta ya da uç yerde az gelişmiş yörede memuru aynı ücretle yönetemezsiniz, verim alamazsınız. İşte bunları taşradan öğreniyoruz. Güzel şeyler yaptık ama yapamadığımız şeyler de var. Performans konusu. Biliyorsunuz sicil sistemini kaldırdık. Şu anda bununla ilgili bir boşluk var. Çalışanını ölçmeyen tek ülke biz kaldık. Bu konuda gelişmiş ülkeleri tarıyoruz. Şu anda kurumların bazıları bunu yapıyor, bizde önderlik ve öncülük ediyoruz. Bunu inşallah yürürlüğe koyduğumuz zaman en azından çalışanımızı ölçme konusunda bir adım atmış olacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.