Merkel'den Türkiye'ye destek

Merkel'den Türkiye'ye destek

Almanya Başbakanı Angela Merkel mülteci krizi nedeniyle Türkiye'ye anlayışla yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Deutsche Welle Türkçe servisinin aktardığına göre, partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) Rheinland Pfalz eyaletinin başkenti Mainz'da düzenlediği yeni yıl resepsiyonunda konuşan Merkel, "Türkiye 2 milyondan fazla sığınmacıyı kabul etti. Peki, 500 milyondan fazla nüfusu olan Avrupa Birliği ne yaptı?" diye sordu.

AB'nin Türkiye'ye sığınmacılar için kullanılmak üzere tahsis edeceği 3,5 milyar Euro'luk mali yardıma değinen Merkel, "Bu yüzden yardım etmemiz doğruydu, bundan sonra da yardım etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Cuma günü Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de söyleyen Başbakan Merkel, mülteci sorunun çözümü için AB'nin Türkiye ile birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

AB Komisyonu kaçak göçmenlerin Avrupa'ya geçişlerini önlemede Türkiye'nin yeterli çabayı göstermediği eleştirisinde bulunmuştu.

Öte yandan Başbakan Angela Merkel Türkiye, Lübnan ve Ürdün'de bulunan yaklaşık 5 milyon sığınmacı için Dünya Gıda Programı ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden daha fazla maddi yardım sağlanması gerektiğini dile getirdi. Almanya'nın bu konuda üzerine düşeni yapacağını vurgulayan Merkel, "Böylece en azından insanların şu anda bulundukları yerde kalmaları sağlanmış olur" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.