Mesleki eğitime AB destekli düzenleme

Mesleki eğitime AB destekli düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, "Mesleki ve teknik eğitim, AB standartları ve kriterleri çerçevesinde yeniden yapılandırılıyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, "Mesleki ve teknik eğitim, AB standartları ve kriterleri çerçevesinde yeniden yapılandırılıyor" dedi. Açıkgöz, bu kapsamda Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) geliştirdiklerini söyledi. Açıkgöz, "Eskiden MEB kendi planlamasını yapıyordu. İş dünyasında bunun karşılığı var mı yok mu buna bakmıyordu. Şimdi talep odaklı gitmek istiyoruz. İşveren ne istiyor, onu dikkate alıp ona göre proje yapacağız" dedi.

Açıkgöz, projenin gelecek yıl sona ereceğinin altını çizdi. AB destekli projeyle Bakanlık bünyesinde Kalite Geliştirme Merkezleri oluşturduklarını anlatan Açıkgöz, "Aynı zamanda pilot okullarda da Öz Değerlendirme Birimleri kuruldu. Birimler, düzenlemelerini ve kalitelerini ne kadar yükselttiklerini izleyecek" diye konuştu. Açıkgöz, çalışmalar kapsamında İstanbul'da "İş Dünyası ile Mesleki Eğitim Arasında Karşılıklı Güvenin İnşası" konulu uluslararası bir konferans düzenleyeceklerini de açıkladı.
 

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.