Meteoroloji 'den kuvvetli rüzgar uyarısı! Hava durumu 23 Mart 2018 Cuma

Meteoroloji 'den kuvvetli rüzgar uyarısı! Hava durumu 23 Mart 2018 Cuma

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu bugün şöyle.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kırşehir, Yozgat, Samsun, Amasya, Çorum ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına ineceği diğer yerlerde değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta, iç ve batı kesimlerde kuvvetli, Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik), İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu bölge geneli ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) zaman zaman fırtına (50-80 km/sa.) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Akşam saatlerine kadar Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik), İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu bölge geneli ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) zaman zaman fırtına (50-80 km/sa.) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: bu öğle saatlerinde Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde azalama, yer yer hafif çamur şeklinde yağış) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

BALIKESİR °C, 17°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

EDIRNE °C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 14°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELI °C, 16°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı

EGE

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), İç Ege'de zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak yağışlı

DENIZLI °C, 19°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı

IZMIR °C, 20°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANISA °C, 19°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Göller Yöresi'nde kuvvetli zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 27°C

Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde iç kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı

BURDUR °C, 15°C

Parçalı çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

MERSIN °C, 23°C

Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Öğle saatlerinde bölge genelinde toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

AKSARAY °C, 25°C

Parçalı çok bulutlu

ANKARA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ESKISEHIR °C, 19°C

Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak yağışlı

KONYA °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 18°C

Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak yağışlı

KARABUK °C, 21°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 18°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin, akşam saatlerinden sonra Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Öğle saatlerinden itibraen doğusunun iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

GIRESUN °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

TRABZON °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimleri yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinin yağmur ve sağanak, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Öğle ve akşam saatlerinde bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor.

ERZINCAN °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

MALATYA °C, 23°C

Parçalı bulutlu

VAN °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Öğle ve akşam saatlerinde bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

SANLIURFA °C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

SIIRT °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz, Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa.), zamanla kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa.), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, zamanla kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa.) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla batısında 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa.) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa.) kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa.), batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa.), akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa.), batısında 5 ila 7 (40-60 km/sa.) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.