Meteoroloji yılbaşı için uyardı

Meteoroloji yılbaşı için uyardı

Yılbaşı için plan yapanlar, hava durumuna göre tatil yeri aramaya başladı. Orta vadeli projeksiyonlara göre, yılbaşı yağışlı geçecek.

Yetkililer, “Yılbaşında soğuk ve yağışlı hava kütlesinin 30-31 Aralık gibi ülkemize gelmesi öngörülüyor. Türkiye’nin tamamında kar yağması bekleniyor” açıklamasını yaptı.
 
Türkiye’de şu ana kadar en sert kış Ağrı’da yaşandı. Ağrı’da termometreler 20 Ocak 1972’de -45.6’yı gösterdi. Ağrı’yı, 21 Ocak 1972 tarihinde ölçülen -39.8 ile Ardahan,  -37.2 ile Erzurum ve -36.7 Kars takip etti.

DOĞU'DA YAĞIŞ BEKLENİYOR
 
Bugün Marmara'nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve kuzeybatısı ile İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Sinop, Samsun, Malatya, Gaziantep, Kilis çevreleri ve Kırklareli'nin doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin ve Adana çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Gaziantep, Kilis, Isparta, Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'ın iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor.
 
Marmara, Ege, Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa), İç Anadolu'nun güneyi ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
 
Cuma günü yurdun iç ve batı kesimlerinde yağışlar etkili olmaya devam edecek. İç ve yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur, kıyı kesimlerde yağmur bekleniyor.
 
Cumartesi günü yağış alanını genişletiyor.
 
Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Göller Yöresi ve Konya çevrelerinde, Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde, Doğu kesimlerde yağışlar var. Yağışlar yüksek ve iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olacak.
 
Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Antalya'da şehir merkezine 8- 10 kilometre uzaklıktaki Kepez İlçesi sınırlarında kalan Kepezüstü mevkiine kar yağdı.
 
Kentin Burdur tarafındaki girişinde yer alan 'Antalya' talebasının olduğu bölge, Kepez Kent Ormanı ve Macera Parkı karla kaplandı.Antalya'da en son 1993 yılında kar yağmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.