Meteoroloji'den kar ve tipi uyarısı

Meteoroloji'den kar ve tipi uyarısı

Kar ve tipi geliyor? Hava Durumu nasıl olacak? Meteorolojiden kar ve tipi uyarısı geldi.

Kar ve tipi geliyor? Hava Durumu nasıl olacak? Meteorolojiden kar ve tipi uyarısı geldi. 

9 Kasım günü saat 20.00'den 10 Kasım günü saat 09.00'a kadar Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan genelinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geleceği, görüş mesafesinde azalma yaşanacağı, gizli buzlanma, don olayı meydana gelebileceğine vurgu yapıldı.

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan'da özellikle şehirler arası yollarda bu tür olumsuzluklara karşı tedbirli olunması, meydana gelebilecek kazalarda ivedilikle 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verilmesi istendi.

Bölgedeki 6 ilde kar yağışı bekleniyor

Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan için kar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzeydoğu Anadolu'nun genelinde havanın parçalı bulutlu, aralıklı yağmurlu ve karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı olması bekleniyor.

Gece saatlerinde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor, hava sıcaklıklarında ise önemli değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgarın çeşitli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenen Erzurum'da en yüksek hava sıcaklığının 7, en düşük 1, Kars ve Ardahan'da en yüksek 5, en düşük 0, Ağrı'da en yüksek 8, en düşük 3, Iğdır'da en yüksek 11, en düşük 7 ve Erzincan'da da en yüksek 12, en düşük 6 derece olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.