Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!26 Ocak Cuma yurtta hava durumu

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!26 Ocak Cuma yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu bugün şöyle.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Konya, Karaman, Sivas, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari çevreleri ve Van'ın güneyinde yoğun kar şeklinde olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa)olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Hakkari çevreleri ve Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif zirai don riski olduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISTANBUL °C, 6°C

Çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif karla karışık yağmur ve yüksekleri hafif kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELI °C, 5°C

Çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

EGE

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

AYDIN °C, 11°C

Parçalı bulutlu

DENIZLI °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

IZMIR °C, 8°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ADANA °C, 13°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 17°C

Çok bulutlu

K.MARAŞ °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MERSIN °C, 13°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, Konya, Karaman ve Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, -1°C

Çok bulutlu ve bu sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı

SİVAS °C, -2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

BOLU °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU °C, 2°C

Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

SINOP °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 5°C

Çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevreelrinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yağmur, diğer yerlerin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

RIZE °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

SAMSUN °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

TOKAT °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı

TRABZON °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pu olayı bekleniyor.

ARDAHAN °C, -1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, 0°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

VAN °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın güney ilçelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DIYARBAKIR °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

GAZIANTEP °C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

SANLIURFA °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına, Kuzey Ege, Marmara ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinde kuzeyi 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,5 ila 3,5m, güneyinde 4,0m, Görüş: Orta, fırtınada zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), doğusu 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinden sonra geneli 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, batısı ilk saatler 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.