Meteoroloji'den kuvvetli kar yağışı uyarısı!Hava durumu 21 Kasım 2017 Salı

Meteoroloji'den kuvvetli kar yağışı uyarısı!Hava durumu 21 Kasım 2017 Salı

İç Anadolu'nun doğusunda görülecek kar yağışlarının Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Yozgat il merkezlerinde 2 ila 5 cm, yüksek kesimlerinde 5 ila 20 cm örtü yapması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Afyon, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu ile Afyon, Kütahya ve Isparta çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Adana'nın kuzeyi, K.Maraş'ın batısı ile Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak; Bolu ve Kastamonu ile Kayseri, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-20 cm), 1500 metre üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Yurdun doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu, kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana'nın kuzeyi, K.Maraş'ın batısı ile Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden soba zehirlenmeleri başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Bolu ve Kastamonu ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yer yer kuvvetli (10-20 cm), 1500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması bekleniyor. Başta Bolu Dağı geçidinde olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: İç Anadolu'nun doğusunda görülecek kar yağışlarının Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Yozgat il merkezlerinde 2 ila 5 cm, yüksek kesimlerinde 5 ila 20 cm örtü yapması bekleniyor. Bölgede bu sezonun ilk kar yağışlarının görülmesi beklendiğinden başta yüksek kesimlerde olmak üzere kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bursa'nın yüksekleri ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

ISTANBUL °C, 8°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu yakası yağmurlu

KIRKLARELI °C, 8°C

Çok bulutlu

KOCAELI °C, 10°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat)olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 4°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

DENIZLI °C, 7°C

Çok bulutlu

IZMIR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

MANISA °C, 11°C

Çok bulutlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana'nın kuzeyi ile K.Maraş'ın batısında kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Toroslar mevkii ve Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgen batısında kuzey, doğusunda güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 16°C

Çok bulutlu, kuzeyinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

HATAY °C, 17°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MERSIN °C, 17°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Yozgat il merkezlerinde 2 ila 5 cm, yüksek kesimlerinde 5 ila 20 cm örtü yapması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 5°C

Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

CANKIRI °C, 5°C

Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 3°C

Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

KONYA °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bolu ve Kastamonu ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yer yer kuvvetli (10-20 cm), 1500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışlı

DÜZCE °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, zamanla iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyılarda kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/ saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu

ORDU °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmurlu

SAMSUN °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

TRABZON °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 8°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 9°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN °C, 9°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SANLIURFA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'de tam fırtına, Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Akdeniz'de fırtına, Güney Ege'nin güneyinde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/sa), batısı öğle saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/sa), doğusu batı ve güneybatıdan 8-10 (75-105 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 4.0 ila 5,0m, doğusu 6,0 ila 7,0m, Görüş: Zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu yağmurlu, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'nin güneyinde sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege'nin güneyinde sabah saatlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve Orta Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,5 ila 4,5m, Görüş: Orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.