Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu 16 Şubat 2018

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu 16 Şubat 2018

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu bugün şöyle.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Batı Akdeniz ile İstanbul'un Anadolu yakası, Balıkesir'in kuzeyi, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Aydın, Denizli, Muğla, Afyon, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Antalya'nın batı ilçelerinde(Kaş, Kale, Finike, Elmalı, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(30-75 km/metrekare) olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Antalya'nın batı ilçeleri ile Hatay çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın batı ilçelerinde(Kaş, Kale, Finike, Elmalı, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(30-75 km/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım riski, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, İstanbul'un Anadolu yakası, Balıkesir'in kuzeyi, Sakarya Yalova ve Kocaeli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR °C, 11°C

Çok bulutlu, zamanla kuzey kesimleri hafif sağanak yağışlı

EDIRNE °C, 10°C

Çok bulutlu

ISTANBUL °C, 10°C

Çok bulutlu, Anadolu yakası kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif yağmurlu

KIRKLARELI °C, 10°C

Çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Muğla, Aydın, Denizli ve Afyon çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 11°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

IZMIR °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

MANISA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA °C, 13°C

Çok bulutlu, zamanla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın batı ilçelerinde(Kaş, Kale, Finike, Elmalı, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(30-75 km/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın Antalya'nın batı ilçeleri ile Hatay çevrelerinde Doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 21°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı ilçelerinde (Kaş, Kale, Finike, Elmalı, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 km/metrekare) olması bekleniyor.

BURDUR °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

HATAY °C, 18°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

CANKIRI °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAYSERİ °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BOLU °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARABÜK °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunun iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AMASYA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ARTVİN °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Şırnak çevrelerinin hafif yağmurlu, Hakkari çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 4°C

Parçalı ve az bulutlu

HAKKARİ °C, 4°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 14°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu, sabah saatlerinde sisli

DIYARBAKIR °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZIANTEP °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

SIIRT °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'in doğusunda kuvvetli fırtına, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz'in batısında fırtına, Marmara'da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu ile akşam geneli 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğu, akşam kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, öğle 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (60-75 km/sa), ğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 3,0 ila 4,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batı ve orta Akdeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, Antalya Körfezi'nde kuzeyden 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu gece 6 ila 8 (60-75 km/sa), yer yer 9 (90 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı 6 ila 8 (60-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Orta Akdeniz'de 4,0 ila 5,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.