Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!Hava Durumu 23 Ocak 2018 Salı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!Hava Durumu 23 Ocak 2018 Salı

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta bugün hava durumu şöyle.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Ankara, Konya, Denizli, Afyon çevreleri, Antalya'nın doğu ilçelerinin (Alanya,Gazipaşa) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'de hissedilir derecede (5 ila 9 derece) olmak üzere, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğusunun aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Trakya ile gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

EDIRNE °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISTANBUL °C, 4°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı

KIRKLARELI °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELI °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

EGE

Az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Denizli ve Afyon çevrelerinin hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

DENIZLI °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif yağmurlu

IZMIR °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

MANISA °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile ilk saatlerde Isparta çevreleri ile Antalyanın doğu ilçelerinin (Alanya ve Gazipaşa) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere, yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur, Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 13°C

Çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 19°C

Parçalı bulutlu, ilk saatlerde doğu ilçeleri (Alanya ve Gazipaşa) yağmur ve sağanak yağışlı

HATAY °C, 10°C

Çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı

MERSIN °C, 14°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Ankara ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

CANKIRI °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönünden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 6°C

Çok bulutlu ve karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU °C, 5°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, zamanla Orta Karadeniz kıyıları ile iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 7°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri ile zamanla il geneli hafif kar yağışlı

SAMSUN °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu ve yağmurlu

TOKAT °C, 9°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri ile zamanla il geneli hafif kar yağışlı

TRABZON °C, 17°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 3°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı

KARS °C, 0°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, akşam saatlerinde akşam saatlerinden sonra kar yağışlı

MALATYA °C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

VAN °C, 5°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 8°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

GAZIANTEP °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

SANLIURFA °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

SIIRT °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in doğusu, Orta Karadeniz ile Güney Ege'de fırtına; Marmara, Kuzey Ege, Doğu Karadeniz ile Antalya Körfezi'nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'in batısında kuzey ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa); doğusunda kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle ve akşam saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa); batısında batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (60-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta Karadeniz'de 3,0 ila 4,0m; Doğu Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, güneyinde 3,0 ila 4,0m; Görüş: İyi, fırtına anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı, doğusu çok bulutlu; Doğu Akdeniz ile gece saatlerinde Batı Akdeniz sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa); Antalya Körfezi'nde kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinde güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Antalya Körfezi'nde 1,5 ila 2,5m, akşam saatlerinden sonra 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.