Meteoroloji'den yağış uyarısı! 6 Aralık Çarşamba yurtta hava durumu

Meteoroloji'den yağış uyarısı! 6 Aralık Çarşamba yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden (ulaşımda aksamalar vb.) yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı

EDIRNE °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISTANBUL °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

SAKARYA °C, 7°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 2°C

Parçalı çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

DENIZLI °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

IZMIR °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

KÜTAHYA °C, 2°C

Parçalı çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, zamanla Isparta çevreleri ile iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

MERSIN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

OSMANİYE °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 2°C

Parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 1°C

Parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı

KAYSERİ °C, 1°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KONYA °C, 3°C

Parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Bolu çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 2°C

Çok bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

DÜZCE °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

SİNOP °C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ARTVİN °C, 4°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda kuvvetli yağmur, yükseklerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ÇORUM °C, 4°C

Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 9°C

Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

TRABZON °C, 8°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu, yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatısında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

GAZIANTEP °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SANLIURFA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

SIIRT °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz ve Akdeniz'de kuvvetli fırtına , Güney Ege'de fırtına, Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı karla karışık yağmur, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, akşam batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu akşam 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece 7 ila 9 (75-90 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m Batı Karadeniz'in doğusunda 3,5 ila 4,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Marmara: Hava Durumu:Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah ve akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Ege: Hava Durumu: Yağmurlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), güneyi 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Güney Ege'de 2,0 ila 3,0m, güneyinde 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Akdeniz: Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), akşam 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, batısı ile zamanla doğusunda 4,0 ila 5,0m, Görüş: orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Van Gölü: Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden sonra yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, sis anında zayıf.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.