Mezun olamayana kayıtlarda kolaylık

Mezun olamayana kayıtlarda kolaylık

Sınıfta kaldığı için üniversiteye kayıtta sıkıntı yaşayan öğrencilere yeni imkan. Sınav hakkını ay sonunda kullanacak olan öğrenciler, 5 Eylül'e kadar tamamlamaları gereken kayıtlarını da yaptırabilecek

SAFURE CANTURK

Lise son sınıfta olup da üniversiteyi kazanan ve fakat sınıfta kaldığı için üniversiteye kayıt yaptıramayan yaklaşık 200 bin öğrenciye verilen sınav hakkının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, bu öğrenciler için bir kolaylık daha getirdi. Geçtiğimiz günlerde bu öğrencilere sınav hakkı verildiği ve eylül ayının 3'üncü haftasında bu öğrencilerin sorumluluk sınavına gireceği duyuruldu. Fakat üniversite kayıt işlemlerinin bugün başlaması ve 5 Eylül'e kadar sürecek olması nedeniyle, sınıf geçmek için sınava girecek olan öğrencileri üniversiteye kayıtlarını kaçırma kaygısı sardı. Durumu fark eden Bakanlık ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK) öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için işbirliğine gitti. Buna göre ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucu ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin kayıt olabilmelerinin önünü açıldı. Bu kapsamda öğrenciler durumlarını belgelemeleri şartıyla kayıt hakkı kazandıkları programların kontenjanları dikkate alınmadan 7 Kasım tarihine kadar kayıt yaptırabilecekler.

KAYITLAR BAŞLADI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda üniversiteyi kazanan öğrenciler için kesin kayıtlar bugün başlıyor. Kayıtlar 5 Eylül'e kadar sürecek. YÖK'ün bu yıl ilk defa 32 üniversitede e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden almaya başladığı kayıtlar da yarın son bulacak. Öte yandan açık öğretim okullarının 2014-2015 eğitim öğretim yılı 1. dönem kayıtları da bugün başlıyor. Açık öğretim ortaokuluna başvurular 12 Eylül'de, açık öğretim lisesine başvurular ise 26 Eylül'de sona erecek. Başvurular, tüm halk eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezlerinde bulunan irtibat bürolarınca alınacak.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.