MHP kulislerinde konuşulan iki senaryo

MHP kulislerinde konuşulan iki senaryo

MHP'de parti içi muhalefet ile Genel Merkezin hukuk mücadelesine dönen kurultay sürecinde Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun, 10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılamayacağına dair verdiği karar iki cepheyi de yeni hamle arayışlarına yöneltti.

Umut ERDEM

Bu kararın ardından MHP Genel Merkezi, yeni yol haritası için 'muhalefetin Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi ve YSK'ya yaptığı itirazın sonucunu bekleme' kararı aldı. Muhalefet ise Genel Merkez'e '10 Temmuz'da tüzük kurultayını, 25 Temmuz ya da 2 Ağustos'ta seçimli kongre yapalım' çağrısında bulundu.

Kararın ardından Genel Merkez'e giden Genel Başkan Devlet Bahçeli, makamında kurmaylarıyla değerlendirme yaptı. Parti kurmayları, muhalefetin Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma ve YSK'ya yaptıkları itirazın sonuçlanması gerektiğini savunuyorlar. Kurmaylar, Bahçeli'nin Divan toplantısı yaptıktan sonra kurulun kararını bugün yapacağı grup toplantısında kapsamlı bir şekilde değerlendireceği bildirildi.

KULİSLERDE 2 SENARYO

Kulislerde MHP Genel Merkezi'nin atmayı planladığı 2senaryo konuşuluyor. Birincisi, muhalefetin mahkemeye itiraz sürecinin sonlanmasını beklemek. Genel Merkez, mahkemenin vereceği kararın uzun bir zaman dilimini kapsayacağını tahmin ediyor. Bu durumda genel merkez, 18 Mart 2018'de düzenlenecek olağan kurultay sürecinin 8 Ekim'de başlayacağı gerekçesiyle genel başkanlık seçiminin olağan kurultaya bırakılması kararını alacak. Diğer bir senaryo ise tüzük kurultayına ilişkin konuşuluyor. MHP yönetimi, olağanüstü kurultayda, üçte iki çoğunluğa denk gelen 809 delegenin evet dememesi durumunda tüzük değişmediği için seçimli kurultaya geçilemeyeceğini belirtiyor. Böyle bir durum da Genel Merkez tarafından 'güven tazeleme' olarak yorumlanıyor.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.