MHP'li Yalçın: Genel Başkan'ımız kapıları kapatmadı

MHP'li Yalçın: Genel Başkan'ımız kapıları kapatmadı

Ankara bugün üçüncü ve dördüncü turları yapılacak TBMM Başkanlığı seçimlerine kitlenmişken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın çıkışı siyasi kulisleri karıştırdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra yaptığı açıklamanın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisinden hemen önce yaptığı konuşmaya "bir cevap" olduğunu söyleyen Yalçın,

"Sayın Genel Başkanımız kapıları kapatmadı" dedi.

Yalçın, dün akşam CNN Türk'de yayınlanan programa telefonla bağlanarak, şöyle konuştu;

"O gece Sayın Davutoğlu balkon konuşması yaptı. Bu balkon konuşmasında söylediği sözleri size hatırlatıyorum. Öncelikle, 'biz birinci partiyiz, başarılıyız'. Arkasından da, 'AKP azınlık hükümeti kurulur' dedi. 'Ya o olur, ya da erken seçime gideriz" dedi. Hatırlayın. Saat 01.00 civarında da Sayın Genel Başkanım açıklamasını yaptı. Davutoğlu'nun yaptığı bir meydan okumaydı. Erken seçimle siyasi partileri tehdit etmekti. Buna karşı Sayın Genel Başkanım da dedi ki; 'Bu oy oranı ile pozitif uyum içerisinde olan üç parti kendi arasında bir koalisyon kurmalı. Doğru olan budur' diye bir yönlendirme yaptı. Yani kapıları kapatmadı. Arkasından da şunu söyledi; 'Bütün bunlara rağmen bu olmuyorsa, kimse bize erken seçim meydanı okumasın' dedi. Davutoğlu'na hitap etti özellikle. Erken seçim de istiyorsanız, ülkenin kaosa girmemesi açısından, 'ona da hazırız. Hodri meydan' dedi."

MHP KOALİSYONA YEŞİL IŞIK MI YAKTI?

MHP'nin önde gelen isimlerinden Semih Yalçın'ın, kamuoyunda "Bahçeli koalisyon ihtimaline kapıları kapattı" olarak yorumlanan, seçim sonrası konuşmasını, "o konuşma, Başbakan Davutoğlu'nun 'hodri meydan' demesine karşı yapılmış bir konuşmaydı" mesajı vermesi, Ankara kulislerinde, "MHP, koalisyon ihtimaline yeşil ışık mı yaktı?" sorusunu gündeme getirdi.

Gözler, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bugün, seçim sonrası partisinin TBMM'deki ilk grup toplantısında yapacağı konuşmaya çevrildi.

CNN TÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.