Milletle Sevinecek ve Hüzünleneceksin

Milletle Sevinecek ve Hüzünleneceksin

Türk Boyları Konfederasyonu tarafından Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’a plaket takdim edildi.

Türk Boyları Konfederasyonu tarafından Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’a plaket takdim edildi.

 

DUR HASAN KOCA: TÜRKİYE KAMU-SEN’E TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYORUZ

Türk Boyları Konfederasyonu Genel Merkezinde gerçekleşen törende konuşan Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Dur Hasan Koca, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri  ile Türk milletinin maddi ve manevi değerlerinin geliştirilmesi konusundaki hizmetleri nedeniyle Türkiye Kamu-Sen’e teşekkürü borç bildiklerini söyledi.

Türk Boyları Konfederasyonunun çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Genel Başkan Koca, “12 federasyon 436 dernek ve toplam 3 milyon 400 bin üyesi olan yörük Türkmen ve Türk kültürüne hizmet eden derneklerin oluşturduğu konfederasyon olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.

Temel amacımız Türk milliyetçiliğini yüceltmek, anayasamızda değiştirilmesi teklif  dahi edilmeyecek maddeleri savunmak, milli üniter devlet yapımızı korumak, milli manevi değerlerimizi yaşatmak, Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmak için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz” dedi.

 

KONCUK: STK’YIM DİYEBİLMEK İÇİN BU MİLLETLE SEVİNECEK VE HÜZÜNLENECEKSİNİZ

Sivil toplum örgütü deyince,  o sivil toplum örgütünün  kökleri bu topraklarda olmalı, beslendiği değerler bu milletin değerleri olmalı, aksi takdirde sivil toplum örgütü olma hüvviyeti Tük milleti açısından bir anlam ifade etmez. Bu milletle beraber hüzünlenecek, sevinecek ondan sonra bu ülkenin sivil toplum kuruluşuyum deme hakkını kazanacaksınız.

Maalesef günümüzde sivil toplum örgütleri hep Türk düşmanlığıyla öne çıkıyor. Doğruları söyleme cesareti kaybolmuş durumda. Milli sinir uçları son 12 yılda törpülendi, kimileri de makamımı kaybederim diye tabelasını asmış  olan biteni seyrediyor. Türkiye ne yazık ki 12 yıldır bu atmosferde yoluna devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanlığının düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği toplantısında son derece önemli bir konuşma yaptım ve sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların bu ülkede uyarıcı rol üslenmesi gerektiğini ifade ettim. Ancak, daha sonrasında yaşanan ve benim tepkimle salonunda alkışlarla destek verdiği protesto daha ön plana çıktı.

Bu şartlarda Türkiye Kamu-Sen’in varlığı çok daha önemli hale geliyor. Türkiye Kamu-Sen asla geri adım atmayan bir konfederasyondur. Hem temsil  ettiği çalışan kesimin hakları konusunda, hem milli varlığımızı tehdit eden olaylarla mücadele konusunda Türkiye Kamu-Sen’in pas geçtiği tek bir şey yoktur, varlık sebebimiz budur.

Kişi başına maaşlar 10 bin dolar olmuş ama ülkemiz bir Irak ya da Suriye olmuş o zaman bu maaşların da bir anlamı kalmaz. Suriyeli 2 milyon göçmenin yaşadığı bir dramı hep birlikte görüyoruz. Üzerinde yaşayacağımız hür bir vatan ve coğrafya yoksa hiçbir konuda iddiamız kalmaz. Yaşadığımız toprağın bağımsızlığını korumak, geleceğe sağlıkla yürümesini sağlamak hayati öneme sahiptir ve bu milli bir vazifedir. Şuuru, izanı, düşünme kabiliyeti olan herkes bunu düşünmeli. Yaratılan korku imparatorluğunda birçok insan sadece kendisi için yaşar hale geldi. Bu bize göre bir yaklaşım değildir.

Bundan 11 yıl önce azınlık raporunu hazırlayan zihniyete karşı Türk Büro-Sen Genel Başkanımız sayın Fahrettin Yokuş o raporu yırtıp atmıştır ve bunu bu millet adına yapmıştır. Kendisi devamında ciddi cezalara da muhatap olmuştur. O raporun orada yırtılması Hükümet politikasını yerle yeksan etmekti ve büyük bir adımdı. O tepki o çalışmanın kadük kalması sonucunu doğurmuştur. Bu unutulmaması gereken bir olaydır, maalesef çabuk unutuyoruz. İşte bunu yapan Türkiye Kamu-Sen’dir ve bundan sonrada bunları yapmaya devam edeceğiz.

 

KONCUK: TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMLER KÜÇÜK GURUPLARLA OLUR

“7 Haziran seçimleri bu milletin bu cendereden çıkışına vesile olur diye yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü, “ Bu meselenin milli varlık davası olarak görülmeye başlanması gerekmektedir. Emin olun 7 Haziran siyasi bir seçim değildir.

Toplumsal dönüşümleri milyonlara ulaşalım ondan sonra yapalım diyemezsiniz, kaç kişi olursanız olun, yola çıkacaksınız siz yürüdükçe büyük kitlelerde sizinle beraber olacaktır. Türk Boyları Federasyonunun taşıdığı şuur bu noktada çok önemlidir. Maalesef bu şuuru ve yüreği taşıyan insan sayısı oldukça az ama toplumu yönlendirecek olan etkenler bu tip kuruluşlardır. Bu ruhu taşıyan kuruluşlar Kuvayı Milliye ruhuyla ayağa kalkmış durumdadır. Artık herkes şapkayı önüne koymalı ve iyi düşünmeli, bu çatı çökerse hepimizin üzerine çökecektir. Hesabımızı buna göre yapmalıyız” dedi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından Türk Boyları konfederasyonu Genel Başkanı Dur Hasan Koca konfederasyona bağlı tüm federasyon ve dernekler adına Genel Başkanımız İsmail Koncuk ve Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz Fahrettin Yokuş’a, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri  ile Türk milletinin maddi ve manevi değerlerinin geliştirilmesi konusundaki hizmetleri nedeniyle birer plaket takdim etti.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.