Milli Eğitim Bakanı Değişecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Değişecek mi?

Habertürk gazetesinin haberine göre Nabi Avcı ile Mahir Ünal’ın yer değiştireceği, Ünal’ın Milli Eğitim Bakanlığı’na, Avcı’nın da Kültür Bakanlığı’na kaydırılacağı konuşuluyor. İşte gazetenin haberi;

AK Parti’de gözler yeni hükümetin kurulması sürecine çevrildi. Kulislerde, gelecek hafta açıklanması beklenen Bakanlar Kurulu’nda değişimin yüzde 25 düzeyinde olacağı konuşuluyor. 27 üyeli kabinede 6-7 bakanın yerlerini haleflerine bırakması bekleniyor.

Başbakan Yardımcılarından Numan Kurtulmuş ile Tuğrul Türkeş’in kabinedeki yerini koruyacağı ifade ediliyor. Parti kulislerinde Mehmet Müezzinoğlu, Berat Albayrak ve Bekir Bozdağ’ın Başbakan yardımcısı olarak yeni hükümette görev alacağı konuşuluyor.

Nükhet Hotar, Öznur Çalık, Ömer Çelik, Nurettin Canikli ve Mustafa Şentop da 65. hükümet için geçen isimler arasında.

AB Bakanı Volkan Bozkır, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yerini koruyacak isimler arasında sayılıyor.

Kulislerde, Nabi Avcı ile Mahir Ünal’ın yer değiştireceği, Ünal’ın Milli Eğitim Bakanlığı’na, Avcı’nın da Kültür Bakanlığı’na kaydırılacağı konuşuluyor.

HABERTÜRK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.