Milli Eğitim Bakanlığı Çözüm Merkezi Olmalı

Milli Eğitim Bakanlığı Çözüm Merkezi Olmalı

Yeniden atama mağduru yöneticilerden mektup var.


        Milli Eğitim Bakanlığı Çözüm Merkezi Olmalı


Milli Eğitim Bakanlığı 04.08.2013 tarih ve 28728 sayılı Resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe koyduğu Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile çözüm üretmek yerine problem mi oluşturmaktadır. Yönetmelikler kısaca kanunların ve tüzüklerin uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartı ile çıkarılan hukuki metinlerdir denilmektedir. Yönetmeliğin tarifinden de anlaşıldığı üzere kanunlara ve tüzüklere aykırı olmamaktan ve yol gösterici özelliği bakımından çok önem arz etmektedir. Yalnız 04.08.2013 tarihinde resmi gazete ile yürürlüğe giren yönetici atama yönetmeliği sosyal medya üzerinden yapılan ve yayınlanan haberlere de baktığımızda açık ve bariz bir şekilde berilli bir kısmı çok mağdur etmektedir.


Anayasa Mahkemesinin 29.12.2005 tarihli 2005/110 E. ve 2005/111 K. olan kararında “Kazanılmış haklar, hukuk devleti kavramının temelini oluşturan en önemli unsurdur. Kazanılmış hakları ortadan kaldırıcı nitelikte sonuçlara yol açan uygulamalar Anayasa'nın 2'nci maddesinde açıklanan “Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir.” hükmüne aykırılık oluşturacağı gibi, toplumsal kararlılığı ve hukuksal güvenceyi ortadan kaldırır, belirsizlik ortamına neden olur ve kabul edilemez. “denilmek suretiyle kazanılmış hakları ortadan kaldırıcı uygulamaların; sosyal hukuk devleti ilkesine ve toplumsal kararlılık ve güvenceyi ortadan kaldıracağından bahisle kabul edilemeyeceğini açıkça belirtmektedir.
Bu yönetmeliğin Korunan Haklar Geçici Maddesi ile 2011 yılında yapılan sınavlar bile koruma altına alınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı yapılan bir sınava bile değer verdiği görülmekte iken nedense yeniden atanmayı yok sayarak daha önce sınavlı atamalar yolu ile kazanılmış haklara güvenerek yöneticilik görevinden istifa yoluna başvurmadan zorunlu olarak ayrılmak zorunda kalan yöneticileri görmezden gelmeye devam etmektedir. Anayasada bile kazanılmış haklardan bahsederken nedense yönetmelik anayasa ile bağdaşmamaktadır.

Sayın MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Bey’e olan inanç ve güvenimizin tam olduğunu belirterek kısaca kanaatimizden bahsetmek istiyoruz. Yeniden atanma mağdurları olarak bizler Yusuf Tekin Beyin yeniden atanma konusunda yanlış bilgilendirildiği ve yönlendirildiği kanısındayız. Sayın Tekin bu kadar önemli bir maddenin taslak metinde var olup ta yönetmelikten çıkarılması konusunda yanlış bilgilendirildiği düşüncesini taşımaktayız. Yeniden Atanma Mağdurları olarak bizler 2009 yılında yayımlanarak yürürlüğe giren yönetici atama yönetmeliğinin yeniden atanabilme şartlarına dayanarak istifa yoluna başvurmadan yöneticilik görevlerini bırakmak zorunda kalan yöneticileriz. Bizler yıllardır yöneticilere iller arası yer değiştirme hakkını bekledik ve uygulanamayan iller arsı yer değişikliğinin faturasını bizlere neden kestiklerini sormak istiyoruz. Yeniden atanma maddesinin yönetmeliğe eklenmeme sebebini aylardır kendimize soruyoruz ve bir cevap bulamıyoruz. Sosyal medya üzerinden Sayın Yusuf Tekin beyde sorduk ama maalesef cevap alamdık. Tabi bu konuda çok çeşitli rivayetler söylenmekte ve yazılmakta biz bunlara kulak asmayarak, umutlarımızı tüketmeyerek Sayın Yusuf Tekin beyefendin bu konuda duyarsız kalmayarak bizlerin mağduriyetini giderici bir çalışma yapacağı kanısındayız.

‘’Saygılarımla Tüm Yeniden Atanma Mağdurları Adına’’


 H.A.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum