Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Eğitim-Sen'e sansür

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Eğitim-Sen'e sansür

Binlerce öğretmenin üyesi olduğu Eğitim-Sen’in internet sitesine MEB'den sansür geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul bilgisayarlarından, 4+4+4 sistemine muhalif olduğu için PKK’li olmakla suçladığı Eğitim-Sen’in internet sitesine girişi yasakladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, 100 binden fazla sendikalı öğretmen, okul bilgisayarından Eğitim-Sen’in internet sitesindeki “hizmet içi eğitim toplantılarında sendika üyesi öğretmenlerin protestosu”na ilişkin habere tıkladığında “Bu siteye erişim sakıncalı içeriğinden dolayı, MEB isteğiyle Türk Telekom AŞ tarafından engellenmiştir” yazısıyla karşılaştı.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, 66-72 aylık çocukları olan ailelerin çocuklarını okula başlatmamak için sağlık raporu almasına ilişkin “‘Rapor dahi almayın’ diyenler PKK yanlıları. Bunu önlemek istiyor. Bir de laikçi kesim bu reformdan rahatsız oluyor” açıklamasını yapmıştı. Ardından okulların açılmasına bir hafta kala tüm öğretmenlere yönelik 4+4+4 hizmet içi eğitimleri düzenlenmiş, Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Bakan Dinçer’in sinevizyon ile verdiği eğitimi dinlememiş ve salonları terk etmişti. Bu protesto tüm basınla birlikte, Eğitim-Sen’in kendi internet sitesinde de boş salon fotoğrafları ve protesto videoları ile birlikte haberleştirilmişti. Bakanlık haberdeki, “Öğretmenler, ‘İsterim ki öğretmenlerimi tek tek eğiteyim’ diyen Dinçer’e salonları boşaltarak yanıt veriyor, yalanlarına karnımızın tok olduğunu gösteriyor” ifadelerini “sakıncalı” buldu.

Sendikaya erişim yasak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların açılması ile birlikte tüm okul bilgisayarlarından, Eğitim-Sen’in internet sitesine girişi, kullandığı internet filtreleme programı üzerinden engelledi. Öğretmenler, önceki gün, okul bilgisayarlarından siteye erişemedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.