Milli Eğitim Müdürlerine Soruşturma Şoku

Milli Eğitim Müdürlerine Soruşturma Şoku

Görevlerini kötüye kullandıkları iddiası ile soruşturma izni verilen İzmit milli eğitim ve şube müdürleri hakkında TCK 257 maddesine göre 57 ile 171 yıl arası hapis cezası isteneceği ileri sürülüyor.

MÜDÜRLERLE İLGİLİ İDDİA
 
İzmit Kaymakamının görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla soruşturma izni verdiği İzmit milli eğitim müdürü Ali Osman Karabayır, şube müdürleri Zafer Çolak,  Habib İlaslan, Ali Osman Hasanoğlu değerlendirmelerde taraflı, kasıtlı, puan vermekle suçlanıyorlar. Karabayır'ın Eğitim Bir Sen üyelerini kolladığı, üye olmayanların müdürlüklerinin uzatılmasını engellediği iddia ediliyor.
 
171 YIL CEZA İSTENEBİLECEK
 
İzmit milli eğitim ve şube müdürleri hakkında soruşturma izni kararı doğrultusunda dava açılması halinde, Karabayır ve arkadaşlarının TCK'nun 257. Maddesine göre yargılanmaları bekleniyor. Hukukçular, suçun cezasının 1-3 yıl olduğuna dikkat çekerek, 57 kişi il ilgili davada görevi kötüye kullanan müdürlere 57 ile 171 yıl arasında değişen ceza istenebileceğini ifade ediyor.
 
DERİNCE, KARTEPE, BAŞİSKELE
 
İzmit milli eğitim müdürü Ali Osman Karabayır'ın yanı sıra Kaymakamlar tarafından soruşturma izni verilen Ömer Akmanşen (Derince), Mahmut Sami Demirci (Kartepe), Muhterem Aktaş (Başiskele) hakkında da Görevi Kötüye kullandıkları iddiasıyla dava açılması ve TCK 257. maddesine göre 1-3 yılın mağdur edilen müdür sayısı ile çarpımı istemiyle yargılanması bekleniyor.
 
mavikocaeli.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum