Milli Eğitim Şurası Acilen Toplanmalıdır!

Milli Eğitim Şurası Acilen Toplanmalıdır!

Cumhurbaşkanından Başbakana kadar tüm siyasi partilerin katıldığı, eğitim alanında yetkin yerli ve yabancı tüm eğitim lider ve uzmanlarının iştirak edeceği yeni ve büyük Milli Eğitim Şurası'nın bilimsel, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yapılması ger

Eğitim sisteminin son yarım asırdır yapboz tahtasına döndüğünü ve yapılan eğitim reformlarının kalıcı olmayacağı, her yıl değişeceği inancının toplumda ciddi bir rahatsızlık oluşturduğunu kaydeden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Sendikanın düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmasında, “On yıllardır adına reform denen politikalarla eğitim sistemi deforme edildi. Sayın Başbakan Erdoğan’ın eğitim alanındaki en mühim icraatı öğretmen, öğrenci ve velilerin eğitim sisteminin istikrarına olan güvenlerini kazanmak ve güçlendirmek olmalıdır” dedi.

 

EĞİTİM VİZYON BELGESİ DAHA ÖNEMLİ!

Türkiye’nin önündeki on yirmi yılın eğitim politikalarına yön verecek ve yine gündemdeki eğitim reformlarının sağaltımını yapacak kararları alması için biran önce; kapsamlı ve nitelikli bir ‘Milli Eğitim Şura’sı düzenlemesi gerektiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Eğitim sistemimizin 2023 ve 2071 vizyonuna uygun projeksiyonel bir yol haritasına ihtiyaç vardır. Bunun içinde herkesin altına imzasını atacağı bir eğitim reform paketi hazırlamak; tüm partilerin, sendikaların, ilgili sivil ve kamu kuruluşlarının içinde yer aldığı yeni ve büyük bir Milli Eğitim Şurası yapılmalıdır” diye konuştu.


BAKAN AVCI ŞURAYI TOPLAMASI BİR ŞANS!

Cumhurbaşkanından Başbakana kadar tüm siyasi partilerin katıldığı, eğitim alanında yetkin yerli ve yabancı tüm eğitim lider ve uzmanlarının iştirak edeceği yeni ve büyük Milli Eğitim Şurası'nın bilimsel, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yapılması gerektiğini kaydeden Gürkan Avcı, “Bu yıl yapılan eğitim reformlarından bir tanesi bile bence Millî Eğitim Şûrası'nın toplanması için yeterliydi. Eğitim sisteminde yapılan ve yapılması gereken değişikliklerin şurada değerlendirilip, tartışılıp yürürlüğe girmesinin, eğitim sistemi için daha faydalı olacağına inanıyorum. Bu arada Şuranın toplanması ve sonuçlanması sürecinde iletişim hocası olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın diyalogcu, uzlaşmacı ve kucaklayıcı siyasi kişiliğinin de bir şans olduğunu düşünüyorum” dedi.

Türkiye'nin özentili, öykünmeci, kopyacı ve taklitçi eğitim sistem ve reformlarından vazgeçmesi gerektiğini de kaydeden Gürkan Avcı, şunları söyledi;

 

EĞİTİM REFORMLARINDA TAKLİKÇİLİĞİ BIRAKIP ÖZGÜN OLMALIYIZ

Medeniyetimizin yüksek, derin ve üstün değerleriyle, erdem ve inançlarıyla ilişkili bilimsel, özgün ve marka bir eğitim sistemine ihtiyacımız vardır. Türkiye'nin kendi yaratıcı kimliğini, kültür ve politikalarını özünden kök salan, birikimlerinden kaynak alıp evrenselliğe yönelerek gençliğini bilime, teknolojiye, en yüksek erdem ve değerlere ulaştıracak bir eğitim sistemi hayal ediyoruz. Türkiye böylesi bir eğitim sistemiyle büyük işler ve büyük fikirler gerçekleştirmeyi başaracaktır.

 

BİZ HAZIRIZ!

Son 10 yılda uluslararası akreditasyon kuruluşlarınca ekonomide yıldızı parlayan ülkelerin bu başarısının altında özellikle eğitim reformu ve bu bağlamda yapılan inovasyon ve ar-ge çalışmaları olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Bugün bize düşen görev eğitimde millî bir seferberlik ilan ederek acil bir eylem planı oluşturmaktır. Bu amaçla Eğitim sistemini; öğretmen eğitimi, program içerikleri, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri, öğrenme ortamları gibi tüm yönleri ile değerlendirmek gerekiyor.  Bizde sendika olarak bundan sonrada düzenleyeceğimiz çalıştay, sempozyum ve benzer organizasyonlarla eğitim sorunlarını bilimsel bir perspektifle ele alarak Milli Eğitim Şurası sürecine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

DEMOKRAT EĞİTİMCİLER SENDİKASI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.