Milli Eğitim Şûrası’nda kokteyl dersi tartışması

Milli Eğitim Şûrası’nda kokteyl dersi tartışması

19. Milli Eğitim Şûrası'nda Anadolu Otelcilik ve Turizm liselerinde okutulan alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması önerisiyle ilgili tartışma çıktı.

Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şûrasının dördüncü gününde komisyonlar yarın Genel Kurul'a sunulacak önerileri oylamaya devam ediyor.

Şûra boyunca en çok tartışmanın yaşandığı Öğretim Programları ve Ders Çizelgeleri Komisyonu’nda bugünde alkollü içki dersi ile ilgili tartışmalar yaşandı.

ALKOLLÜ İÇKİ DERSİ TARTIŞMA YARATTI

Eğitim Bir Sen, Anadolu Otelcilik ve Turizm liselerinde verilen alkollü içki ve kokteyl hazırlanması dersinin kaldırılmasını önerdi. Bu öneri komisyonda oylandı ancak reddedildi. Bunun üzerine öğleden sonraki oturumda Eğitim Bir Sen temsilcileri konuyu yeniden gündeme getirdi. Reddedilen öneri bir kez daha oylandı. Bu kez öneri kabul edildi. Yani bu dersin kaldırılması yarın şûra Genel Kurulu'na sunulacak öneriler listesinde olacak. Yeniden oylama sırasında ise salonda tartışma çıktı.

OYLAMADA SALONU TERKEDENLER OLDU

Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz, reddedilmiş önerinin yeniden gündeme getirilemeyeceğini belirtti. Oylamaya geçilince ise salonu terk etti. Eğitim Sen temsilcileri ise işleyişte usûlsüzlük olduğunu belirterek tutanak tuttu. Tutanakta komisyon başkanının taraflı davranarak Eğitim Bir Sen’in önerilerine pozitif ayrımcılık yapıldığı, komisyonun aldığı kararların meşruluğunu yitirdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.