Milli Eğitim Yap-Boz'u Bırakmalı

Milli Eğitim Yap-Boz'u Bırakmalı

Milli Eğitim Yap-Boz'u Bırakmalı

Yıllardır Milli Eğitimde yaşanan değişimler, yapılan değişiklikler şekli olmaktan öteye gidemiyor. Gelen bakan giden bakanı, gelen müsteşar giden müsteşarı veya gelen müdür giden müdürün aksine işlerle zaman geçiriliyor, yapılan şekli değişikliklerle şu an da milli  eğitim oyalanıyor. Gelinen noktada milli eğitimde işlerin iyi gitmediğini Milli Eğitim Bakanımıza ve tüm yetkililere ÖĞ-DER olarak iletmek istiyoruz. Temel sorunların çözümünü milletimiz acilen bekliyor. Sistemin içindeki adamlar değiştiriliyor. Ancak bozuk sistem değiştirilmiyor. Böyle olunca her yıl sorunları yaşamaya devam ediyoruz. Milli Eğitim’in eskilerden gelen halen çözüme kavuşmayan temel sorunları çözüm bekliyor.

Bu sorunların bir kısmını şu şekilde sıralayabiliriz:
1-      Karma eğitim dayatması devam ediyor. Bir kısım imam hatiplerde çözüldü ama çoğunluğu karma eğitime devam ediyor. Tüm okullarda isteğe bağlı uygulama başlatılmalıdır. Kız ilahiyat fakülteleri, Ortaokullarda kız imam Hatip lisesi istiyoruz.
2-      Başörtüsü sorunu öğretmenlerde çözüldü ancak imam hatipler hariç tüm lise ortaokul ve ilkokullarda yasak devam ediyor. Yönetmelik acilen değişmelidir.
3-      Ders kitaplarında tarih ve kültürel değerlerimiz batılı- materyalist anlayışla  verilmeye devam ediliyor.
4-      Yetersiz binalarda açılan İmam- hatiplerde eğitim- öğretim sorunları devam ediyor.
5-      Dil öğrensin diye her türlü fedakârlık yapılırken, dinini iyi öğrensin diye yeterli fedakârlıklar yapılmıyor.
6-      Hafızlık eğitimine engel durumlar ortadan kaldırılmalıdır.
7-      Okullarda fiziki ortamın öğrenci ve öğretmenlerin dini ibadetlerine cevap verecek hale gelmelidir.
8-      Atamalarda milli ve manevi değerleri önemsemeyen kişilerin atamaları devam etmektedir.
9-      Salih bir neslin yetişmesine vesile olacak öğretmenler üniversitelerden yetişmiyor. Sadece Milli Eğitimde değil Üniversitelerle ilgili de mutlaka planlamalar yapılması lazım. İlahiyat fakültelerinde reformist anlayışla yetiştirilen öğretmenler ve hocalar dini anlayışı bozuyorlar. İlahiyat fakültelerinde itikadı, ameli sağlam öğretmenler ve hocalar yetiştirilmesi gerekir. Kendi medeniyet değerlerini tanıyan, bilen, içine sindiren öğretmen ve öğrenciler yetişmesi için büyük bir anlayış ve yöntem değişimine ihtiyaç var.
10-  Avrupa Birliği paralelinde yapılan projeler ve çalışmalar salih bir toplumu  ortaya çıkarmadığı ortadadır. AB projeleri gençliği ifsad ediyor.Toplumu milli ve manevi değerler etrafında beşikten mezara eğitecek islah edecek çalışmalar yapılması gerekir. Televizyonlar da izletilen filim ve diziler toplumu ifsad ediyor. Gençliğin genlerini değiştiriyor.
 
ABDULLAH İKİNCİ
(ÖĞ-DER)
ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ
ERZURUM ŞUBE BAŞKANI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum