Milli Eğitimi Karıştıran Görevlendirme

Milli Eğitimi Karıştıran Görevlendirme

Bursa Milli Eğitimi'nde yaşanan "görevlendirme" tartışması, Bakanlık'ta bitti. Büyükorhan'daki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda usulsüz görevlendirme yapıldığını iddia eden Şube Müdürü önce görevden uzaklaştırıldı, daha sonra farklı bir ilçeye...

RABİA DENİZ

Bursa'daki ortaokul ve liselerde başarı düzeyini arttırmak için mesai harcaması beklenen Bursa Milli Eğitimi, görevlendirme ve atamalarda yaşanan sorunların çözümü için vakit harcıyor.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nde geçtiğimiz yıldan bu yana yaşanan "görevlendirme" tartışması, eğitimde yaşanan plansızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bugünkü gündemi, Büyükorhan'daki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosu...

Büyükorhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne 1 Aralık 2016 tarihinde Bakanlık tarafından Eşref Arısoy atanırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükorhan Çok Programlı Lisesi'nde tarih öğretmenliği yapan Recai Arvas'ı Kasım ayında Kaymakamlık oluru ile ilçe milli eğitim müdürlüğüne geçici görevlendirmeyle getirdi.

Bakanlık tarafından ataması yapılan Eşref Arısoy, ilçe milli eğitim müdürlüğüne kendisinin resmen atanması gerektiğini savunurken, yapılan "geçici görevlendirme"nin usule aykırı olduğu gerekçesiyle Recai Arvas'la anlaşmazlık yaşadı. Arısoy ile geçici görevlendirmeyle atanan Recai Arvas arasında yaşanan bu anlaşmazlık çok kısa sürede, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde soruşturma konusu oldu.

BÜYÜKORHAN OLMADI İNEGÖL'E

Yaptığı savunmada ve gerekli kurumlara gönderdiği dilekçelerde Arvas'ın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre öngörülen şartları taşımadığından, vekaleten de olsa görevlendirilemeyeceğini ifade eden Arısoy hakkında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı.

Görevden uzaklaştırılma tedbiri bulunan Arısoy, daha sonra Büyükorhan Kaymakamlığı'na dilekçe göndererek, yapılan görevlendirmenin mevzuata aykırı olduğunu ve soruşturulmasını talep etti.

Soruşturma- inceleme sonuçlanıncaya kadar 15 Aralık'ta görevden uzaklaştırılan Arısoy, 13.01.2017'de Valilik oluru ile İnegöl'e İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Şube Müdürü olarak yeniden göreve başlatıldı.

Milli Eğitim ve Kaymakamlık'a defalarca dilekçe gönderen Arısoy, Recai Arvas'ın atamasının geçersiz olduğu gerekçesiyle iptal edilmesinin gerektiğini savundu. Arısoy'un şikayette bulunduğu İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nca soruşturma açıldı.

Bursa Olay Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.