Milli Piyango sonuçları 2016 - Milli Piyango bilet sorgulama!

Milli Piyango sonuçları 2016 - Milli Piyango bilet sorgulama!

Milli Piyango yılbaşı çekilişi için büyük gün geldi. Türkiye'nin heyecanla beklediği Milli Piyango 2016 Yılbaşı Çekilişi başladı. Milli Piyango yılbaşı çekilişinin sonuçlarını sizlere canlı olarak aktarıyoruz. Çekiliş tamamlandığında "Bilet sorgulama" say

Milli Piyango Yılbaşı özel çekilişi, Milli Piyango İdaresinin Kızılay'daki hizmet binası ile Sayıştayın Gölbaşı tesislerinde gerçekleştirilen gündüz bölümü çekilişlerinde, amorti ikramiyeleri hariç olmak üzere bin ve 5 bin lira ikramiye kazanan numaralar belirleniyor. Milli Piyango Yılbaşı akşam çekilişi saat 8'de başladı. Büyük ikramiyenin çekilişi ise saat  24.00 itibariyle yapılacak olan 55 Milyon TL tutarındaki büyük ikramiyenin çekilişine, satılan bilete çıkana kadar devam edilecek. 

 
Milli Piyango'nun yılbaşı özel  çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiye ile diğer ikramiyeler bu akşam sahiplerini buluyor. Milli Piyango yılbaşı çekilişi sonuçlarını sayfamızdan da canlı olarak takip edebilirsiniz.

MİLLİ PİYANGO SONUÇLARINI CANLI AKTARIYORUZ (sürekli güncellenmektedir.)
 
1 milyon TL ikramiye kazanan numara
 
9894945
 
500 bin TL ikramiye kazanan numara
 
8869898
 
50 bin TL ikramiye kazanan numaralar
 
8949567-0632944-4365731


BÜYÜK İKRAMİYE GECE YARISI ÇEKİLECEK
 
Yeni yıla girmenin mutluluğunu yaşayacak vatandaşlar hayallerini gerçeğe dönüştürebilmek istiyor. Milli Piyango yılbaşı çekilişi sonuçlarını sizlere canlı olarak aktaracağız. Tüm çekiliş tamamlandıktan sonra "Milli Piyango bilet sorgulama" sayfamızdan bilet numaranızı girerek biletlerinizi kontrol edebileceksiniz. 
 
Büyük ikramiyeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, yılbaşı özel  çekilişi için bastırılan 500 milyon liralık biletin tamamına yakını tükendi. Milli Piyango çekilişi İdarenin Ankara Kızılay'da bulunan Genel Müdürlük  hizmet binasında yapılıyor.
 
Özel çekilişte, 55 milyon liralık büyük ikramiye, gece yarısı sahibini  bulacak. Büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek. 
 
Yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tümünün satılması halinde vatandaşa  289 milyon 465 bin lira ikramiye dağıtılacak. Bunun 55 milyon lirası büyük  ikramiye olarak verilecek. Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5  milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon lira olacak. 
 
Talih kuşu esas devletin başına konacak 
 
Yılbaşı çekilişinde 500 milyon liralık biletin tümünün satılması  halinde bu tutarın 4'te biri Hazine'nin kasasına girecek. KDV gelirinden 75  milyon 849 bin lira, KDV çıktıktan sonra brüt satış tutarına uygulanan şans  oyunları vergisinden de 42 milyon 415 bin lira Hazine'ye aktarılacak. Savunma  Sanayi Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, SHÇEK, Olimpiyat Oyunları Düzenleme Kurumu  gibi kuruluşlara da ayrılacak 7 milyon 440 bin lira ile 500 milyon liralık  hasılatın 125 milyon 704 bin lirasını devlete aktarılan kaynaklar oluşturacak. 
 
Bayiler 64 milyon liralık gelir elde edecek 
 
Piyangonun yılbaşı çekilişi, bayileri de zengin edecek. Piyango satışı  karşılığında yüzde 15'lik satış komisyonu alan bayiler, tüm biletlerin satılması  durumunda İdareden 57 milyon 510 bin lira satış komisyonu alacak. 
 
İdare adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere 4 milyon 266 bin  lira dolayında ikramiye ödeme primi verilecek. Başbayi aracılık komisyonları da  yaklaşık 2 milyon 297 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve  başbayilere de 64 milyon 72 bin lira dolayında hasılat sağlayacak. 
 
 
MİLLİ PİYANGO SONUÇLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!
 
Milli Piyango sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kaldı. Peki Milli Piyango sonuçlarında nelere dikkat etmemiz gerekiyor. Yılbaşı çekilişi için bilet küpürlerine bakılmaksızın, talihlilere ödenecek ikramiyelerden 1.000.000.- ( Bir milyon TL.) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Şube Müdürlüklerince ödenir.
 
Milli Piyango sonuçları ayın 9'unda, 19'unda ve 29'unda ve özel günlerde yapılır. En büyük ikramiyeyi yılbaşında vermekterdir. Milli Piyango sonuçlarına göre biletine ikramiye kazanan vatandaşlar son üç rakama kadar olan ikramiyeleri bayilerden alabilirler. Bayiler, son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de, ikramiyelerini ödeyebilirler.
 
Milli Piyango sonuçlarında ikramiye kazananlar bir yıl içerisinde bu parayı almak zorundular aksi halde zamanaşımına uğrar ve ödemesi yapılmaz. 
 
Milli Piyango da dikkat etmemiz gereken diğer bir konu ise ikramiye gören biletin zarar görmemesidir. İkramiye vuran bilete ödeme yapılabilmesi için biletin herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek bir durumda olması gerekmektedir.İkramiye kazanan numaralardan hiç birini ihtiva etmeyen ya da kendini ibraz eder nitelikte olmayan; sahte, tahrifat yapılmış, zamanaşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar veya daha büyük parçası kopmuş ve parçaları mevcut olmayan biletlere ikramiye ödenmez.
 
MİLLİ PİYANGO BİLETİNE İKRAMİYE ÇIKTIĞINDA NASIL TEMİN EDİLECEK?
 
Milli Piyango biletinin son 3 ( üç ) rakamına kadar isabet eden ikramiye tutarlarını Milli Piyango gezici ve sabit bayileri ödemek zorundadır. Bu bayiler son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de ikramiyelerini ödeyebilirler. Bu tutarlar üzerindeki ikramiyeler bayi ödeme yetkisi dışındadır.
 
Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar olan ikramiyeleri öderler.
 
Yılbaşı çekilişi için bilet kupürlerine bakılmaksızın, 1.000.000.- ( Bir milyon TL. ) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Milli Piyango Şube Müdürlüklerince ödenir.
 
 
MİLLİ PİYANGO'DAN AÇIKLAMA!
 
İdaremizin 31 Aralık 2015 ( 2016 Yılbaşı) Özel Çekilişi, Ankara  Kızılay’da bulunan Genel Müdürlük hizmet binamızın çekiliş salonunda yapılacaktır.
 
Saat  24.00 itibariyle yapılacak olan 55 Milyon TL tutarındaki büyük ikramiyenin çekilişine, satılan bilete çıkana kadar devam edilecektir. Saat 20.00’ den itibaren değerli basın mensuplarımız da çekilişimize katılarak ses ve görüntü alabileceklerdir.
 
Yılbaşı Çekilişimiz, bütün çekilişlerimizde olduğu gibi halka açık olarak, çekiliş heyeti ve noter gözetiminde gerçekleştirilecek olup, çekilişimize bütün halkımız davetlidir.
 
MİLLİ PİYANGO ÇILGINLIĞI SOSYAL MEDYAYI SALLADI!
 
Milli Piyango'da büyük ikramiye 55 milyon olunca sosyal medya da adeta sallandı.Günün ilk saatlerinden itibaren binlerce tweet atıldı. İşte Milli Piyango sonuçları ile ilgili atılmış o tweetler.
 
Mehmet Özen 
Milli piyango çıkarsa ne yaparsınız sorusuna verilen ortak cevaplar" fakirlere yardım,cami yaptırmak,insanlığa hizmet etmek"
 
Fergoten 
milli piyango ikramiyesi kazanıpta hayatı kararanlar %2 falan arkadaşlar. bugün bilet almak için son gün. çıkmaz demeyin
 
Lazarus 
Hani çıkacağından değilde para verip hayal kurmak için alıyorsun Milli Piyango'yu.
 
Fundatumen
dilerim bu yıl milli piyango bana çıkar :)))
 
Über Mert
Allahım bu gece milli piyango bana ciksin insallah amin
 
Ali Fırat
Yeni yılımı canı gonülden kutlar bu güne kadar almadìgìm almakta kararsiz kaldigim milli piyango biletimin tutmasını dilerim amin
 
Begüm
2016YılındanBeklentim bide milli piyango çıksa hani fena olmaz
 
Fidan Şen 
BelkideBuSene milli piyango bize çıkar;))))
 
B.A.T. 
Milli Piyango bana çıkmaz . Çıksa bile şakadır o şaka diyerek İkramiye tutmuş Bileti yırtarım .
 
Melih Akbaş 
Milli piyango bileti alan her türkün söylediği ilk cümle: Bu sene bende aga kimse heveslenmesin..
 
Mehmet Özen 
Milli piyango çıkarsa ne yaparsınız sorusuna verilen ortak cevaplar" fakirlere yardım,cami yaptırmak,insanlığa hizmet etmek"
 
Factotum
hahaha adama milli piyango çıkarsa napıcan diyorlar hiç düşünmedim ben sadece bilet alıyorum dedi
 
Ece Köreleroğlu 
Ya beni 2016 yılına gireceğimiz değilde milli piyango çekilişi heyecanlandırıyo parayı bulsamda herkesi unutsam
 
Oğuz UYSAL
Sabah üstüme kuş sıçtı, hemen 5 tane milli piyango bileti aldım. Oysa ki bu sene almayacaktım.
 
Onder Turmu
bu sene milli piyango biletlerini sanal ortamdan alarak şansımı deneyeceğim; totem gibi totem.
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.