Milliler çeyrek finalde

Milliler çeyrek finalde

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, Brezilya'yı 79-76 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, Brezilya'yı 79-76 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi.

Ay-yıldızlılar mücadeleye; Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı.

Maça etkili bir savunma ile başlayan ay-yıldızlılar, Brezilya karşısında 8-2 öne geçti. Ancak milliler oyunda geri düşünce Brezilya 11-8 öne geçti. Çeyreğin kalanında da milliler etkili olamayınca periyot Brezilya'nın 15-8 üstünlüğü ile sona erdi.

Milliler ikinci çeyreğe etkili başlasa da temposunu sürdüremedi ve 25-13 geri düştü. Kötü gidişat devam edince Brezilya 17. dakikada durum 31-13'e getirdi. Sonra Olcay'ın hücum etkinliğini artırmasıyla milliler biraz toparlansa da rahat oynayan Brezilya'nın atışlarına engel olamayınca ilk yarı 36-20 ev sahibinin üstünlüğü ile sona erdi.

Ev sahibi Brezilya üçüncü çeyrekte de skoru sürüklemeye devam etti. Ardından toparlanan mililer farkı eritmeye başladı. Brezilya'nın hatalarını da iyi değerlendiren ay-yıldızlılar farkı iyice düşürse de çeyrek 47-41 Brezilya'nın üstünlüğü ile noktalandı.

Son çeyrekte iyi bir oyun ortaya koyan miller, skoru dengede tutu. Çeyrek 60-60 sonuçlanınca maç uzatmalara gitti.

İlk uzatma 70-70 eşitlikle sonuçlandı ve ikinci uzatma bölümünde mililer etkili bir oyun ortaya koyarak mutlu sona ulaştı. Son kısmı önce götüren ay-yıldızlılar iyi oyundan taviz vermeyerek mücadeleden 79-76 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.