Mithat Sevin: Kazanımlarımıza dil uzatanlar haset içindeler

Mithat Sevin: Kazanımlarımıza dil uzatanlar haset içindeler

Mithat Sevin, Kayseri 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Aday Öğretmenler Tanışma Toplantısı’ ve Sivas 1 No’lu Şube’nin il divan toplantısına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, herkesin üzerine düşeni layığıyla yapması gerektiğini belirterek, “Ülkemizin daha da gelişmesi, milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması, çocuklarımızın, gençlerimizin daha nitelikli bir eğitimle yarınlara umutla bakabilmesi için yaptığımız işi her zaman en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olmalıyız” dedi.
 


Mithat Sevin, Kayseri 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Aday Öğretmenler Tanışma Toplantısı’ ve Sivas 1 No’lu Şube’nin il divan toplantısına katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda konuşan Sevin, birçok zorlukla mücadele ederek göreve atanan öğretmenleri tebrik etti. Sevin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aşık Veysel’in deyimiyle, uzun ince bir yolu kat ederek, zorlu engelleri aşarak bugünlere geldiniz. Şimdi gençliğin enerjisini, idaresini ve sevgisini harmanlayarak gündüzün güneşi, gecenin de yıldızı olup bu cennet yurdu aydınlatacaksınız. Ülkenin her tarafını ilim ve irfanla, sevgi ve sabırla, azim ve fedakârlıkla renk renk, nakış nakış dokuyacaksınız, körpe zihinlerde meşale olacaksınız. Atandığınız kurumlarda sizden önce göreve başlayanlarla çok iyi diyalog kurarak onların tecrübelerinden mutlaka yararlanacaksınız. Yaptığımız işi her zaman en iyi şekilde yapmalıyız. Bu durum sadece öğretmenler için değil, herkes ve her kurum çalışanı için geçerlidir. Ülkemizin daha da gelişmesi, milletimizin daha müreffeh bir hayata kavuşması, çocuklarımızın, gençlerimizin daha nitelikli bir eğitimle yarınlara umutla bakabilmesi için hepimiz üzerimize düşeni layığıyla yapmalı, daha çok çaba harcamalıyız.”
 


 

Dikkatli olmalıyız

Taciz olaylarına da değinen Sevin, eğitim çalışanlarının çok dikkatli olması, öğrencilerle fiziksel temasta bulunmaması gerektiğini ifade ederek, “Aramızda genç öğretmenlerimiz, aday öğretmenlerimiz var. Özellikle aday öğretmenlerimize birkaç hususta paylaşımda bulunmak istiyorum. Şu anda medya Türkiye’deki okullarımızda meydana gelen çok hoş olmayan konuları manşetten veriyor. Özellikle taciz konusunda birçok haberle karşılaşıyoruz. Bize emanet edilen çocukları, gençleri geleceğe hazırlarken, onlara zarar gelmemesi için elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.
 


 

Talep ve beklentilerimizin karşılanması için mücadelemizi sürdürüyoruz

Daha sivil, demokratik ve yasakların olmadığı, hakça paylaşımın yapıldığı, adaletsizliklerin ve haksızlıkların en aza indirildiği bir Türkiye için verdikleri mücadeleyi, talep ve beklentileri karşılanıncaya kadar sürdüreceklerini kaydeden Sevin, “Sendika olarak, amacımız ve misyonumuz, yeniden büyük Türkiye inşasına öncülük etmek, mazlumları zulümden kurtarmaya yönelik adımlar atılmasına zemin teşkil edecek güçlü ve müreffeh bir toplum yapısı oluşturmaktır. Bugün, özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda kan akmaya devam ediyor. Çocukların çığlıkları ve annelerin gözyaşları tüm kâinata yayılıyor. Doğu ve Güneydoğu’da çukur siyasetinin yol açtığı acılar, Irak’ta, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Afrika’da, Arakan’da zalimlerin, diktatörlerin zulmü sonucunda insanlar öldürülüyor, kadınlar kocasız, analar evlatsız, çocuklar öksüz ve yetim bırakılıyor. Eğitim-Bir-Sen olarak, nerede mazlum ve mağdur varsa orada olmaya, yardım elimizi uzatmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
 


Kazanımlarımızın değersizleştirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz

Eylemleri, akademik ve hizmet sendikacılığı alanında gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve elde ettikleri kazanımlarıyla Türkiye’nin sendikacılık tarihine geçtiklerini dile getiren Mithat Sevin, “Toplu sözleşmede elde ettiğimiz kazanımların değersizleştirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Müdür yardımcılarına nöbet ücreti verilmemesi konusuyla ilgili çalışmalarımız, çabalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Yine sınava girdiği halde Ocak ayındaki sınav ücretini alamayan eğitim çalışanlarımız var. Yönetmelik değişikliği bu kadar zor olmamalıdır. Çok yakın bir zamanda bu sıkıntılarla ilgili somut bir gelişme olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Sivas 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz ve 2 No’lu Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kısakürek de birer konuşma yaparak, çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdiler.




Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum