Müdür Görevlendirmeleri Nasıl Olmalıdır?

Müdür Görevlendirmeleri Nasıl Olmalıdır?

Milli Eğitim Bakanlığı Haziran ayı içerisinde binlerce okul ve kuruma müdür görevlendirmesi yapacak. Müdür görevlendirmeleri için yönetmelik hazırlığı yapan Bakanlığa öneri..

Milli Eğitim Bakanlığı Haziran ayı içerisinde binlerce okul ve kuruma müdür görevlendirmesi yapacaktır. Bakanlık Haziran ayına yetiştirilmek üzere muhtemelen şu anda yönetici atama yönetmeliği üzerinde bir çalışma yapmaktadır.

Milli Eğitim Temel Kanununda değişiklik içeren kanunun çıkmasıyla beraber 4 yılını dolduran okul ve kurum müdürlerinin görev süreleri sona ermiştir. Bu yöneticilerin , yöneticilik görevleri okulların tatile girmesiyle bitecektir.

Yeni dönemde müdürlük görevlendirmelerinin sınav + mülakat esaslı olacağını Müsteşar Bey açıklamıştır. Bunun yanında halen yönetici olduğu halde, müdürlük görevlendirilmesi yapılmak istenen yöneticilerin tekrar il müdürünün teklifi ile Valilik makamının onayıyla yöneticiliğe devam edeceği açıklanmıştır.

Müdürlük görevi sona erdiği halde yönetici olarak değerlendirilmeyecek olan kişiler bulundukları il ve ilçe merkezlerinde isteğe bağlı ve puan üstünlüğüne göre öğretmen olarak atamaları yapılacaktır.

MÜDÜRLÜK ATAMALARI NASIL YAPILMALIDIR ?

Milli Eğitim Bakanlığında okul müdürlüğü atamaları için sınav yapılacaksa , bu atamalar  şube müdürlüğü atama formatında olmalıdır.
 
Öncelikle okul ve kurum müdürü olmak isteyen öğretmenlere yönelik merkezi bir sınav yapılmalıdır. Bu sınavda 60 - 70 puan gibi bir baraj konulmalıdır. Bu barajı geçen öğretmenler arasından , illerde kurulacak komisyonlar aracılığı ile mülakat yapılmalıdır. Şube müdürlüğü sınavında olduğu gibi , mülakatta yüksek puan alan adaylar arasından puan üstünlüğüne göre sadece mülakat puanına esas olarak görevlendirmeler yapılmalıdır.
 
Milli Eğitim Bakanlığı müdür görevlendirmelerini her ne kadar sınav ve mülakat esaslı olarak yapacağız dese de bu fikir ilgili kanuna ve temayüle göre hatalıdır.

Öğretmenlik mesleğini temele alan ve öğretmenlerimiz arasından 4 yıllığına görevlendirme yoluyla okul müdürü belirlenecekse, "öğretmenlik kıdemi ,almış olduğu cezalar ve ödüller , mezuniyet ve kariyer " gibi bir takım kıstaslar konularak il müdürünün teklifi ve Valilik makamının onayıyla öğretmenler arasından 4 yıllığına görevlendirme yapılmalıdır.

Görevlendirme için sınav + mülakat yapılmasına gerek yoktur.

Hiçbir kamu kurumunda görevlendirme yapmak için sınav + mülakat yapılmamaktadır.

Müktesep hak sayılmayacak olan ve 4 yıllık gibi bir süre için yapılacak ve özlük hakları bakımından hiçbir artısı olmayan müdür görevlendirmesi için öğretmenlerinde çok fazla istekli olacağını düşünmüyoruz.

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığı Haziran ayı içerisinde yapmayı planladığı yönetici görevlendirmelerini Kanuna uygun şekilde , il müdürünün teklifi ve Vali'nin onayıyla yapmalıdır.

Abdullah HAKEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum