Müdürlük Görevlendirmeleri Sınavla Olmalıdır

Müdürlük Görevlendirmeleri Sınavla Olmalıdır

MEB’in Okul idarecileri ile ilgili Yönetmelik çalışması taslağı tarafımıza ulaşmadı... İdareciler sınavla görevlendirilmelidir...

Eğitim Bir sen Genel Başkan yardımcısı Ahmet Özer, Kamu.tv'ye okul idarecilerinin görevlendirmesi ile ilgili soruönemli açıklamalar yaptı.

MEB’in Okul idarecileri ile ilgili Yönetmelik çalışması taslağı tarafımıza ulaşmadı. Çalışma olgunlaşması halinde bize ve diğer eğitim sendikalarına gönderilecektir diye düşünüyorum.

- Biz Eğitim Bir Sen olarak okul idarecileri atama veya görevlendirmesinde mutlaka kriterlerin olmasını elbetteki kimseyi mağdur etmeyecek bir yönetmeliğin çıkması arzumuzdur. Fakat kriterlerin yumuşatılması gerekir, sınav kriterini kuvvetle destekliyoruz. Ayrıca yönetmelikte yeniden görevlendirme ve atamayı özellikle istiyoruz. Her ne sebeple olursa olsun daha önce idarecilik yapmış fakat idareciliği bırakmış kişilerin atanmasına yönelik olarak Yeniden atama olmazsa olamaz kriterimizdir.

Eğitimcilerimizin 25.madde olarak bildiği yani daha önce okul idareciliği görevi yapmış kişilerin her ne sebeple olursa olsun idarecilik görevini bırakmış olanların tekrar atanmasına yönelik olarak bu yönetici görevlendirme yönetmeliğinde yer almasını taleplerimiz arasındadır. Elbetteki daha ki yönetmeliklerde yer alan şube müdürlüğü yapmış kişilerinde bu kapsamda değerlendirilmesini istiyoruz. Bu yönetmelikte bunların mutlaka yer alması gereklidir.

Şunu bir kez daha belirteyim biz yazılı sınav kriterini kuvvetle destekliyoruz. Sınav kriteri objektif bir kriterdir.

-okul idarecilerimiz hangi sendikalı olursa olsun idarecilik yapamayan okul idarecilerin görevlendirilmesi mutlaka sonlandırılmalıdır.çünkü okul yönetimi önemlidir çocuklarımızı emanet ediyoruz kötü yöneticinin arkasında durmamız mümkün değildir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum