Müdürlükte Sözlü Puan Yargıdan Döndü

Müdürlükte Sözlü Puan Yargıdan Döndü

Müdürlükte Sözlü Puan Yargıdan Döndü

Hatay ili Kırıkhan ilçesi Ceylanlı Ortaokulunda Fen ve Teknoloji öğretmeni ve aynı zamanda müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olan Türk Eğitim-Sen üyesi  Çetin ÇINĞI,  yürürlükte olan yönetmelik hükümleri uyarınca yöneticilik seçme sınavına katılmış ve 91.919 puan ile Hatay ilinde en yüksek puanı alarak başarılı olmuş, o dönemde yürürlükte olan yönetmelik hükmü uyarınca müdürlük atamaları için münhal bulunan eğitim kurumları ilana çıkarılmış, puan üstünlüğü esasına göre 1. Sırada sözlü sınava çağırılma hakkını kazanmıştır. Sözlü sınavda şahsına yönlendirilen sorulara doğru cevaplar vermesine rağmen komisyon tarafından 42 puan verilerek hakkaniyetsiz bir şekilde atanma hakkı elinden alınmıştır.

Sözlü sınavdan aldığı 42 puanın iptali için açılan dava Hatay İdare Mahkemesinin 2013/2071E, 2014/1305K sayılı kararı ile iptal edilmiştir. İptal kararının gerekçesinde “Davacıya sözlü sınavda sorulan soruların ikisini doğru olarak cevaplandırdığı, birisini ise hiç cevaplandırmadığı görülmektedir. Bu duruma göre, davacının yukarıda yer alan yönetmeliğin 11.maddesinde belirtilen değerlendirme konularına ilişkin ölçme ve değerlendirme kriterlerine göre objektif bir şekilde değerlendirilmemesi nedeniyle dava konusu edilen 42 sözlü sınav puanı verilmesine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.” Denilmiştir.

Yöneticilik seçme sınavında 91,919 puan alarak Hatay il birincisi olan Türk Eğitim-Sen üyesinin, sözlü sınav puanı, sözde sınav komisyonunca 42 olarak takdir edilmiş ve Hatay ilinde en düşük sözlü sınav puanı alan kişi olmuştur. Ancak; aynı sınavda komisyon üyesi olan bir kişi ile akrabalığı olan bir adaya ise 99,20  puan takdir edilmiştir.

Sendika üyemiz Çetin ÇINĞI, komisyon üyelerinin takdir yetkisini kötüye kullanmaları neticesinde aldığı puanın hukuka aykırılığını yargı kararı ile ispatlamıştır. Sendikamız üyesi verdiği onur mücadelesini geçte olsa kazanmış ve mülakatlarda yapılan hukuksuz uygulamaları bir kez daha gözler önüne serilmiştir.  

 

İlgili karar için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum