Müfredat baştan sona yenileniyor!

Müfredat baştan sona yenileniyor!

Matemetiğe olan ilginin azalması MEB'i harekete geçirdi. MEB ve TÜBİTAK işbirliği ile müfredat önümüzdeki yıl baştan sona yenilenecek.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) giren 1 milyon 837 bin adaydan 700 bini matematik alanında sıfır çekmesi MEB'i ve TÜBİTAK'ı harekere geçirdi.

DAHA ANLAŞILIR BİR ANLATIM ŞEÇİLECEK

Özellikle matematik gibi öğrencilerin sıkça zorlandığı derslerde daha anlaşılır ve matematiği sevdirecek bir anlatım yolu kullanılacak. Kız öğrencilerin matematiğe ilgisi artacak.

MÜFREDAT BAŞTAN SONA YENİLENİYOR

Matemetikte yaşanan başarısızlığa çözüm bulmak ve sıfırcı öğrencilerin sayısını azaltmak için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğine gitti. MEB öncelikle matematik müfredatını baştan sona yenilemeyi planlıyor.

MÜFREDAT SADE VE ANLAŞILIR OLACAK

Protokol kapsamında TÜBİTAK, okullardaki ders müfredatlarını geliştirmek ve öğrencilerin anlayabileceği bir düzeye getirmek için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Özellikle matematik alanında önemli ve öğrencilerin zorlandığı bölümler incelenecek. Bu bölümlerin daha basit ve anlaşılır yöntemleri araştırılarak müfredata dahil edilecek.

Buna göre anlaşılır ve somut kavramlar müfredata eklenecek. Öğrencinin bu ders için analitik kavrama yeteneğini geliştirmeye dönük çeşitli araştırmalar yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum