Muğla'da 6,3 şiddetinde deprem

Muğla'da 6,3 şiddetinde deprem

Ege Denizi'nde depremMuğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ndan alınan bilgiye göre saat 01.31'de merkez üssü Muğla'nın Gökova İlçesi'nde 6.2 büyüklüğünde deprem oldu.

 

MUĞLA VE ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Deprem Muğla'nın yanısıra Ege bölgesi ile Akdeniz'in bazı bölgelerinden de hissedildi. Depremi hisseden bölgelerde vatandaşlar endişe ile sokaklara çıktı.

AFAD'A GÖRE 6,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 6.3 ve merkez üssünü ise Muğla'nın Datça ilçesi olarak açıkladı.

Depremin yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

"DERİNDEN VE UZUN SARSILDIK"
Depremin tanıkları, sarsıntının çok uzun sürdüğünü ve çok daha derinden geldiği bilgisini verdi.

Deprem sonrası deniz kısmen bazı kıyılara taşarken, vatandaşların yaşadığı korku da görüntülere yansıdı.

ARTÇI SARSINTILAR YAŞANIYOR
AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.52'de 4,6 büyüklüğünde, saat 01.54'te 4,5 büyüklüğünde, saat 02.00'de 4,2 büyüklüğünde, saat 02.23'te ise 4,5 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

 

4,6 büyüklüğündeki deprem Ege Denizi'nde yerin 14,57 kilometre derinliğinde, 01.54'teki 4,5 büyüklüğündeki deprem Gökova Körfezi'nde yerin 6,97 kilometre derinliğinde, 02.00'daki 4,2 büyüklüğündeki deprem yerin 2,52 kilometre derinliğinde, 02.23'teki deprem yerin 5,04 derinliğinde meydana geldi.

MUĞLA VALİSİ: CAN VE MAL KAYBI YOK
Muğla Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını bildirdi. Jandarma ve AFAD, hasar tespiti ve tedbir amacıyla bölgede keşif yapıyor.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon canlı yayında yaptığı açıklamada, "Şu anda halkımızda bir panik var. Hastanelerde herhangi bir can kaybı yok, ağır bir yaralanma yok. Ufak tefek yangınlar, yol çökmeleri var. Bir de toprak kaymaları var. Belediye ekiplerimiz çalışıyor. Elektrikler kesik" dedi.

DATÇA BELEDİYE BAŞKANI
Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise depremi şiddetli bir şekilde yaşadıklarını, vatandaşların korkuyla sokaklara çıktığını belirtti. Uçar Datça genelinde ilk gelen bilgilere göre can kayı ve yaralanma bulunmadığını belirtti.

6.3 şiddetindeki deprem sonrasında Bodrum'da deniz seviyesinin yükseldiğine dair fotoğraflar paylaşıldı.

ELEKTRİK VE GSM HATLARINDA KESİNTİ
Depremden sonra Bodrum'da elektrik kesintisi meydana geldi. Bodrum'da aşırı yüklenme nedeniyle GSM hatlarında kesinti oldu.

MUĞLA'DA HALK EVLERİNE DÖNMEDİ
Menteşe İlçesi'nde, yaşanan depremin ardından halk büyük paniğe kapılarak sokaklara çıkarak okul bahçeleri, kafeteryalarda toplandılar. Aileler kucaklarındaki bebeklerle evlerine girmeyerek korku dolu bekleyişlerini sürdürüyor.

Depremi evinde hisseden Sercan Acar isimli bir vatandaş, “Deprem olduğu sırada uyanıktım. Birkaç saniye önce deprem mi oluyor diye eşime söyledim. Ardından büyük bir deprem meydana geldi. Kızımı kucağıma alarak eşimle birlikte masanın altına girdik. Çok korkuyoruz" dedi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir vatandaş ise “İlk önce ranzayı biri sallıyor sandım. Ardından deprem olduğunu fark ettik. Koşar adımlarla dışarıya kaçtım. Kardeşimin aracının içerisinde korkuyla bekliyorum” dedi.

MARMARİSLİLER SOKAKLARDA

Ege Denizi'nde, Gökova Körfezi merkezli saat 01.31'de gerçekleşen deprem Marmaris'te de hissedildi. Birçok vatandaş ve turist kaldıkları yerleri terk edip sokaklara döküldü. İlk gelen bilgilere göre, depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Mamaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, "Şu anda ilçede güvenlik güçlerimiz sokak sokak geziyor. Herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Devlet olarak teyakkuz halindeyiz" dedi.

Ege Denizi'nde deprem

BODRUM'DA ACİL SERVİS BOŞALTILDI

Bodrum'da devlet hastanesinin acil servisinin tedbir amaçlı boşaltıldığı öğrenildi.

Ege Denizi'nde deprem

BAŞKAN KOCADON: BU YAŞIMA KADAR BÖYLE DEPREM YAŞAMADIM

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada, çeşitli noktalardaki trafolarda meydana gelen patlamalar nedeniyle ufak yangınlar çıktığını ve ilçenin bazı mahallelerinde elektrik verilemediğini söyledi. Başkan Kocadon, "Halkımızda panik var. Can kaybımız yok. Küçük yangınlar ve yol göçmeleri var. Ekiplerimiz seferber olmuş durumda. Çok farklı bir deprem yaşandı. Bu yaşıma kadar Bodrum'da böyle bir deprem yaşamadım. Evlerin içlerinde hasarlar var. Devrilen elektrik direklerimiz var. Yerli ve yabancı turistler ile birlikte nüfusumuz 1 milyonu aşkın durumda. Nüfus 1 milyon 200 bini bulmuştur" dedi.

Bodrum'da deprem paniğiyle yaşananlar İZLE

MİNARE YIKILDI, DENİZ ÇEKİLDİ

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ndeki bir camiinin minaresinin yıkıldığı öğrenildi. Deprem sonrası denizin bir miktar çekildiği de belirtildi. Bodrum'da herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

 

 

Bodrum'da deprem paniğiyle yaşananlar İZLE

Bodrum'da deprem paniğiyle yaşananlar İZLE

VALİ CİVELEK: DEPREM BİR TRAVMADIR, KORKUDUR, PANİKDİR

Depremle ilgili açıklama yapan Muğla Valisi Esengül Civelek, "6.3 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Depremin Gökova Körfezi'nde Datça ve Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası arasında olduğunu iletildi. Bu kadar büyük bir depremin ardından can kaybımız yok. Bize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bodrum Devlet Hastanesi aciline gelen vatandaşlara, kendi istekleri doğrultusunda acil hizmetleri hastanenin bahçesinde verilmektedir. Bunlar deprem anındaki korku ve panik nedeniyle küçük çaplı yaralanmalar. Muğla'da kriz masası da oluşturuldu. Tüm birimler irtibat halinde. Bize ulaşmayan bir olumsuzluğun olup olmadığı da araştırılıyor. AFAD ekipleriyle de yoğun bir işbirliği içindeyiz. Deprem bir travmadır, korkudur, paniktir. Böyle bir deprem sonrası vatandaşlarımız sokaktalar. Sokakta olmaları kadar doğal bir şey olamaz. Ancak endişe edilecek bir şey yok" dedi.

Bodrum'da deprem paniğiyle yaşananlar İZLE

BAŞKAN GÜRÜN: ŞU ANDA HERHANGİ BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ YOK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de şunları söyledi:

"Bütün itfaiye ekiplerimiz, MUSKİ, su kanalizasyon ekiplerimiz ve fen işleri ekiplerimiz hazır vaziyette ve müdahale ediyorlar. Depreme bağlı hatlarda kopukluk olması ve bunun getirdiği ot ve trafo yangınları olduğu bilgisi var. Ekiplerimiz ona müdahale etti ve gerekli sonucu aldık. Bodrum tabii ki en fazla hissedilen yer ama Datça'da, Fethiye'de, Seydikemer'de, Marmaris'te, Menteşe'de her yerde deprem hissedildi. Ama hiçbir ilçede bizi üzen bir sonuç ve bilgi yok. Şu anda bütün araç, gereç ve ekipmanımızla herkes acil olarak görevde. Şu anda herhangi bir şeye ihtiyacımız yok. Bu olaydan böyle sıyrılmamız hepimiz için sevindirici" dedi.

Bodrum'da deprem paniğiyle yaşananlar İZLE

Bodrum'da deprem paniğiyle yaşananlar İZLE

Bodrum'da deprem paniğiyle yaşananlar İZLE

ENSONHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.