Muhalefetin ittifağı için kritik gün çarşamba

Muhalefetin ittifağı için kritik gün çarşamba

24 Haziran'da yapılacak erken seçimler için geri sayım sürerken, muhalefette ortak aday trafiği hareketlendi. CHP, İYİ Parti ve Saadet arasında alt seviyede başlayan temaslar bugün ve yarın liderler seviyesinde noktalanacak.

Türkiye, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçim için gün sayarken, AK Parti ve MHP'nin 'Cumhur İttifakı'na karşı muhalefetin ortak aday çıkarıp çıkarmayacağına kilitlendi. CHP ve Saadet Partisi isim konusunda görüşmelerini sürdürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise adaylığını açıkladı. Ancak ortak aday konusunda net bir tutum almaktan kaçındı.

Üç parti arasında alt seviyede başlayan ortak aday temasları, CHP ile İYİ Parti heyetlerinin bugün yapacağı görüşme ile Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu'nun yarın gerçekleştireceği zirve sonunda karara bağlanacak. Muhalefetin ortak aday çıkarıp çıkarmama ya da CHP ve SP'nin tek aday konusunda alacakları karar, salı günü CHP Parti Meclisi'nde görüşüldükten sonra açıklanacak. Çarşamba günü muhtemel ortak adayın açıklanması bekleniyor.

KARAR'ın görüştüğü CHP ve İYİ parti yetkilileri, bugün ortak aday için bir araya gelecek heyetlerin gündemiyle ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine "Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri olmalı. Salı gününü bekleyin. Temel Bey'le görüşeceğiz" demekle yetindi.

KARAR'ın aldığı bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, SP lideri Karamollaoğlu ile yapacağı görüşmeden çıkacak sonuca göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bir araya gelecek. CHP liderinin İYİ Parti ve Saadet dışında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile de bu süreçte bir araya geleceği öğrenildi. Şu ana kadar sadece İYİ Parti lideri Akşener'in adaylığını açıkladığı süreçte en kritik gün 24 Nisan olacak. CHP'de Salı günü yapılacak Parti Meclisi ile tüm yetki ve karar Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na verilecek, kritik virajdaki son gün Çarşamba olacak. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin çatı aday konusunda uzlaşıp uzlaşmadığı da netlik kazanmış olacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) erken seçim takvimini açıklamasının ardından CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ortak aday açıklamasını bir toplantıyla yapmayı planladığı da iddialar arasında. Ortak adayın kim olacağı sorusuna üç partide sessizlik hakim.

Parti liderleri temaslarla ilgili bilgi sızdırılmamasına özen gösterirken 11. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün de görüşmelerde gündeme geldiği belirtiliyor.

Karar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.