Mülkiye eski Başmüfetişi 'ByLock' kullanıcısı çıktı

Mülkiye eski Başmüfetişi 'ByLock' kullanıcısı çıktı

ASKER ve bürokratları hedef alan İzmir Askeri Casusluk Davası'nda hazırladığı raporlarla mağduriyetlere neden olduğu iddia edilen eski İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfetişi Ferda İleri hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, İleri'nin örgütün kriptolu haberleşme ağı ByLock kullandığı, o dönem İçişleri Bakanlığı'nın bir çete tarafından kuşatıldığı, çete üyelerinin

gerçeğe aykırı rapor düzenledikleri, asıl amacın sivil ve askeri bürokraside hedef seçilen şahısların tasfiyesi olduğu öne sürüldü.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kurtuluş Deprem, KHK ile meslekten ihraç edilen, FETÖ soruşturmalarında tutuklanan İleri hakkında iddianame hazırladı. İzmir'deki "askeri casusluk davasında kumpas kurulmasıyla" ilgili yürütülen soruşturmada da şüpheli olan İleri hakkında Ankara'daki suçlamalara ilişkin düzenlenen iddianamede, özetle şunlar kaydedildi:

BYLOCK KULLANICISI"Ferda İleri'nin örgütün kriptolu haberleşme ByLock kullandığı, 505 466...numaralı telefon hattı ile 0131850019.. IMEI numaralı telefon cihazına 11 Ağustos 2014 tarihinde FETÖ'nün kriptolu haberleşme ağı ByLock yükleyerek kullanmaya başlamıştır. Kamuoyunda 'İzmir Casusluk Davası' olarak bilinen dava kapsamında rapor düzenleyen eski Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri'nin, hukuka aykırı görüş vererek adli mercileri yanıltığı, böylece görev gereklerine aykırı hareket edilerek kişilerin mağduriyetine yol açtı, ayrıca adli makamları yanılttı.

AMAÇ ASKERLERİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK

İzmir Askeri Casusluk Davası olarak bilinen davada TSK mensubu üst düzey askeri personeli itibarsızlaştırmak, TSK bünyesinden uzaklaştırmayı amaçladıkları, kurum içerisindeki evrakların çıkarılmak suretiyle 'sözde askeri casusluk' dosyasında isimleri yer alan şahısların bürokrat şahısların karalanmasına ve tasfiyesine sebebiyet verdiği, çıkarılan bu evrakların teknik donanımlı şahıslarca PANDORA veri tabanda yer almasına neden olduğu, tevdi raporu düzenlendiği bu şekilde FETÖ/PDY terör örgütünün amacı doğrultusunda hareket ettiği anlaşılmaktadır.

BAKANLIĞI ÇETE KUŞATMASI

O dönem İçişleri Bakanlığı'nın bir 'çete' tarafından kuşatıldığı, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığındaki bazı Mülkiye Müfettişleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevlilerinin 'çete elemanı' oldukları, dolayısıyla hukuka aykırı işlemler yaptıkları ve gerçeğe aykırı rapor düzenledikleri değerlendirilmektedir. Hazırlanan hukuksuz raporlarla asıl amacın sivil ve askeri bürokraside hedef seçilen şahısların tasfiyesidir.

AVCI'YI DA YAKAN MÜFETTİŞ

Hanefi Avcı ile ilgili 'Haliç'te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat' isimli kitabının yayınlanmasından sonra hakkında açılan ve Mülkiye Müfettişleri ile Polis Müfettişleri tarafından müştereken yürütülen soruşturmalarda hukuka aykırı hareket edildiği, iddialar bir kitapla ilgili olmasına rağmen kitabın her sayfasında geçen ifadeler ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutularak ayrı ayrı soruşturmanın konusu yapıldığı, böylece birçok ceza almasına neden olunmuştur. Rapor düzenleyen, soruşturma yapan bu Mülkiye Müfettişleri Ferda İleri, Mustafa Üçkuyu, Mustafa Yavuz, İlhami Doğan, Ahmet Kaya, Mithat Orhan, Süleyman Yıldırım, H. Başol Güleç ve Polis Başmüfettişi Necat Özdemiroğlu soruşturmalarda objektif davranmayıp hep aleyhe yorum yapma eğilimi içinde olmuşlardır.

ALİ FUAT YILMAZER'İ DE KORUDU

İleri'nin de içinde bulunduğu mülkiye müfettişlerinin usülsüz dinlemelerle ilgili hazırladıkları raporda hakkında araştırma yapılanlar içinde bulunması gereken dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın ifadelerinin 'müşteki' sıfatıyla alındığı, araştırma raporunun 'Hakkında Rapor Düzenlenenler' başlığı altındaki bölümün ise görevli isimleri belirtilmeyerek 'EGM İstihbarat Daire Başkanlığı (Teknik Takip ve Operasyon Şube Müdürlüğü ile Teknik Şube Müdürlüğü) ile Ankara ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlükleri TEKOP büro amirliği ile teknik büro amirliği şeklinde yazıldığı, böylece Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın isimlerine yer verilmeyerek korunduğu anlaşılmıştır."

Fevzi KIZILKOYUN - Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.