Mursi darbecilere meydan okudu!

Mursi darbecilere meydan okudu!

Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Mursi, yargılandığı "hapishaneler baskını" davasında mahkemeyi reddetti.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, davaya bakan Kahire Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan Mursi, geçen duruşmada eski Devlet Güvenlik Birimi Başkanı Tümgeneral Hasan Abdurrahman'ın tanık olarak dinlenmesine tepki gösterdi.

Cam kafes içinden heyete seslenen Mursi, "Ben halen bu ülkenin cumhurbaşkanıyım, bu mahkemeyi anayasaya aykırı olduğu ve davaya bakmaya yetkisi olmadığı için tanımıyorum" dedi.

"Abdurrahman, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek gözetiminde son 15 yıl boyunca seçimlere hile karıştırmıştır" diyen Mursi, mahkeme başkanı Şaban eş-Şami'ye hitaben, "Mısır vatandaşı ve cumhurbaşkanı olarak asıl yargılanması gereken kişinin Abdurrahman olduğunu söylemek istiyorum. İnsanların hür iradelerine hile karıştıran odur. Onun tanıklığına asla itibar edilemez, o mahkemeye ancak sanık olarak getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Mısır halkına seslenen Mursi, "Tavrınızı değiştirmeyin, darbe yönetimi yok olacaktır, Abdurrahman ve yandaşları da tarihin çöplüğüne atılacaktır" diye konuştu.

Mahkeme, Mursi'nin yanı sıra 130 sanığın yargılandığı davada bir sonraki duruşmayı 29 Ekim'e erteledi.

"Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 105'i firari ve 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.