Musa Akkaş ve Talip Geylan Elazığ Ve Malatya`da

Musa Akkaş ve Talip Geylan Elazığ Ve Malatya`da

Genel Sekreter Musa AKKAŞ ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN 15 Nisan Cuma günü Elazığ’da ve 16 Nisan Cumartesi günü de Malatya’da Şube Başkanlıkları tarafından düzenlenen istişare toplantılarına katılarak temsilciler ile bir araya geldiler

Genel Sekreter Musa AKKAŞ ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN 15 Nisan Cuma günü Elazığ’da ve 16 Nisan Cumartesi günü de Malatya’da Şube Başkanlıkları tarafından düzenlenen istişare toplantılarına katılarak temsilciler ile bir araya geldiler.

Toplantılarda Şube Başkanları Talat Efe ve Ekrem Şenol’dan sonra söz alan Merkez Yönetim Kurulu üyeleri sendikal çalışmalar ve gündemdeki gelimeler hususunda katılımcıları bilgilendirdiler.

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen İLKSAN İlçe Temsilcileri seçiminde Türk Eğitim Sen üyesi adayların ezici bir çoğunlukla başarı elde ettiğini vurgulayan MYK üyeleri, bir sendikanın, geçen iki seçimde yaşadığı hezimetten kaçmak için sözde boykot kararı alarak sorumluluktan kurtulmak istediğini ifade ederek, kaçışın adını boykot koymakla eğitim çalışanlarını kandırılamayacağını ve zaten seçimlere katılım oranının da daha önceki seçimlerle hemen hemen aynı olduğunu dile getirdiler. Genel Başkan Yardımcıları, bu durumun, seçime girme cesareti gösteremeyen sendikanın boykot çağrısının da çalışanlar tarafından ciddiye alınmadığının göstergesi olduğunu vurguladılar. İLKSAN seçimlerinde aday olan ve oy kullanan eğitim çalışanlarına, kendi kurumlarına sahip çıktıkları için teşekkür eden konuşmacılar , bu seçim sürecinde yaşanan tecrübeler ışığında eksiklerin tespit edilerek gelecek dönemlerde daha fazla başarı elde edileceğini vurguladılar.

Çalışma hayatında yaşanan problemlere de değinen konuşmacılar, özellikle son yıllarda 657 Sayılı DMK üzerinde yürütülen tartışmalarla devlet memurlarının statüsü ve iş güvencesine yönelik olumsuz girişimlere de değinerek, Türkiye Kamu Sen’in gündemdeki tehlikelere karşı ortaya koyduğu ve koyacağı tedbirlerle ilgili bilgiler aktardılar. Devlet memurlarının yargı hakkından doğan bir iş güvencesine sahip olduğunu vurgulayan MYK üyeleri, bunun da hem Anayasanın 125. Maddesi ve hem de ülkenizin imzaladığı uluslararası sözleşmelerden kaynaklandığını işaret ettiler.

Kim ya da hangi makamda olursa olsun hiç kimsenin hukuktan üstün olamayacağını ve herkesin hukuka saygılı olması gerektiğini belirten Genel Başkan Yardımcıları, özellikle son yıllarda MEB’de uygulanmayan yargı kararlarına dikkat çektiler. Hukukun bazen belki yavaş yürüdüğünü fakat eninde sonunda hükmünü vereceğini söyleyen konuşmacılar, bugün yargı kararlarını uygulamayan ve çalışanların hakkını teslim etmeyen bürokratların, vakti geldiğinde mutlaka yine hukuk karşısında hesap vereceklerini iddia ettiler.

Konuşmalarında son aylarda ülkemizde yaşanan terör eylemlerine de değinen Genel Başkan  yardımcıları, terörle  mücadelede şehit olan asker, polis ve korucularımızı minnet ve rahmetle yad ederek, Türkiye Kamu-Sen’in terörle mücadelede sonuna kadar Devletin yanında saf tutuğunu ifade ettiler. Bunun yanında bölücü terörün zemin kazanmasına meydan veren ihmallerle ilgili olarak da makamı ne olursa olsun tüm sorumluların vakti geldiğinde hukuk önünde hesap vereceğini belirterek; bedeli evlatlarımızın canıyla ödenen bu hataların unutulmayacağını söylediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.