Mustafa Kır, 15 Temmuz Platformu Toplantısı'nda Konuştu

Mustafa Kır, 15 Temmuz Platformu Toplantısı'nda Konuştu

Mustafa Kır: yenilmezlik unvanını topla, tankla, uçakla değil; imanlı yüreklerle korumuştur

MEMUR-SEN ANKARA İL VE ANKARA 15 TEMMUZ PLATFORMU KOORDİNADÖRÜ MUSTAFA KIR: BU MİLLET YENİLMEZLİK ÜNVANINI TOPLA, TANKLA DEĞİL, İMANLI YÜREKLERLE KORUMUŞTUR. DEDİ

 

                   Bu millet yenilmezlik unvanını topla, tankla, uçakla değil; imanlı yüreklerle korumuştur.

                     Ankara 15 Temmuz Platformu 5.İstişare toplantısı Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın  ev sahipliğinde  Başkent Öğretmen evinde verilen iftarla birlikte gerçekleştirildi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, İl Başkanı Hakan Özcan Han, M.Vekili adayı Enes Şişman, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan,Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, FETÖ davalarının müdahil Avukatlarından Hüseyin Aydın ile 93 STK başkan ve temsilcisi ve 200'den fazla davetlinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Ankara İl ve Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır: Bu millet yenilmezlik unvanını topla,tankla tüfekle,uçakla değil, kazmayla kürekle bütünleşen imanlı yüreklerle korumuştur. Dedi

 

                    Kır: 22 Mayıs 2017 günü, Sincan Ağır Ceza mahkemelerinde başlayan FETÖ sanıklarının  yargılanma sürecini; sivil inisiyatifi temsilen  takip etmek, dava müdahili şehit ailelerimizi ve gazilerimizi duruşma salonlarında yalnız bırakmamak amacıyla arkasında üye kitlesi bulunan  vakıf, dernek, sendika, siyasi parti, kulüp, birlik platform, oda  gibi  Memur-Sen'in çağrısı üzerine   6 Haziran 2017 günü gönüllü STK'lardan  oluşturulan Ankara 15 Temmuz Platformunun  5. Değerlendirme ve Planlama toplantısını Memur-Sen ve Eğitim Bir-sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın  ev sahipliğinde  gerçekleştirildiğini hatırlatan Kır: Hem platformun kurulmasında öncülük yapan, hem de ilki rahmet ortası mağfiret sonu da günahlardan kurtuluş olarak vasıflandırılan mübarek ramazan akşamında  bizi ağırladığı için platformumuz adına şükranlarımı arz ediyorum. Dedi.

 

                  Ne 15 Temmuz  şehitlerimizi unutacağız, ne de 15 temmuz kalkışmasını unutturacağız!                

           Daha sonra Mustafa Kır konuşmasını şöyle sürdürdü.12 haziran 2017 günü Hak-İş Konfederasyonu ile nöbet besmelesini çeken Anakara 15 Temmuz Platformuna dahil STK'larımız tarafından yaklaşık 1 yıldan beri aralıksız Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Duruşa Salonlarında ve Ağır Ceza Mahkemesi yerleşkesinde  nöbet görevi ifa edilmektedir. Nöbet görevini ifaden Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkanlarına, yönetimlerine ve katılımcılarına ayrıca bu görevin yerine getirilmesinde desteklerin esirgemeyen Ak Parti İl Başkanlığına, Platform icra heyetine ve özellikle sekretarya görevini özveri ile yürüten Ayhan Çetinkaya kardeşime  şükranlarımı  ifade ediyorum. Böyle bir görevin ifası Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için bir lütuf değil, milli, dini ve insani vazifemizdir. Ne 15 Temmuz  şehitlerimizi unutacağız nede 15 temmuz kalkışmasını unutturacağız. Asırdan asıra, nesilden nesile bu hain kalkışmayı ve faillerinin ihanetini anlatacağız. 

 

               Hiç düşmansız yaşamayan bu millet, batarken bile küllerinden yeniden dirilmesini bilmiştir.

                Biz hep birlikte güçlüyüz. Hiç birimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Biz tarih boyunca içeride ve dışarıda düşmanları eksik olmayan bir milletiz. Ülkemizin üç bir yanı deniz dört bir yanı düşmanlarla kuşatılmıştır. Yine bu millet  her türlü zor şartlara rağmen bütün kuşatmaları yarmasını, batarken bile küllerinden yeniden dirilmesini bilen bir millettir.

 

                Bu millet tıpkı Çanakkale de olduğu gibi, emperyal güçlerin azgın teknolojisi karşısında yenilmezlik unvanını; topla, tankla, uçakla değil; kazmayla kürekle bütünleşmiş  imanlı yüreklerle korumuştur.       15 Temmuz FETÖ kalkışması karşısında yazılan diriliş destanı da; C.başkanından en sade vatandaşına kadar alevisi, Sünni'si, Lazı, Çerkezi, Kürdü,Türkü ile  farklı Siyasi ve dünya görüşlerine rağmen, vatan sevgisinin imandan olduğuna inanan yüreklerin  tanklara, toplara, havada uçuşan mermilere  meydan okumasıyla gerçekleşmiştir.

 

                  Farklı görüşlerimiz, vatanımıza birlikte sahip çıkmamıza mani değildir.

                Çanakkale ruhu, yeni tabirle Yeni Kapı ruhu, Afrin Ruhu bizi biz yapan ruhtur. Bu ruh bizi  kıyamete kadar ayakta tutacak ruhtur. Farklı dünya ve siyasi görüş farklılıklarımız. Vatanımıza milletimize ve devletimize  birlikte sahip çıkmamıza asla mani olmamalıdır.Sadece başımız sıkışınca değil, her zaman birlikte olmaya ve birlikte yaşamaya mahkumuz. Ayrıştırıcı değil, bütünleştirici; ötekileştirici değil berikileştirici Nefret dilini değil tatlı dili kullanmaya mecburuz.

 

                  Olumsuzluklarımızı kavga ederek değil;  konuşarak, anlaşarak çözmek zorundayız. Ayette: "İyilikle kötülük bir olmaz. Kötülükleri güzellikle önle,Birde bakarsın ki, seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse  dost oluvermiştir." Bu toplantılarımızın gayesi aramızda var olan sevgi tohumlarını yeşertmek, birbirimizle olan bağlılıklarımızı  güçlendirmektir. Zira Peygamber lisanıyla:"Sevgi imandandır. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. İman etmedikçe de cennete giremezsiniz." buyrulur. Kurtuluş İslam kardeşliğindedir. kardeşliğimiz sürekli olmalıdır.

             Tehlike geçmiş değildir. İçeriden ve dışarıdan saldırılar  aralıksız devam ediyor. Dün ülkemizin gelişmesini, birliğini dirliğini, bölünmez bütünlüğünü  bozmak için gezi olayları, PKK, PYD,YPG,DAEŞ  ve nihayet 15 Temmuz FETÖ terör örgütüyle sonuca gitmek isteyen iç ve dış emperyalist güçler sonuca  ekonomik yöntemlerle ulaşmak, İsrail'in Başkentini Kudüs'e taşımak Kudüs'ü Siyonizm'in  başkenti yapmak netice de  3.Dünya savaşını İslam Coğrafyasından başlatmak suretiyle ulaşmak istemektedirler.

 Amaç; Kudüs'ü Başkent yapma planı değil,  amaç;Arzı Mevud inancını  gerçekleştirme planıdır. Şu iyi bilinmelidir ki, ister içeride ister dışarıda  olsun bütün hain gelişmelerin  Hedefinde Türkiye vardır. 6 Aralık 2017 günü ABD Başkanı Trump'ın  İsrail B.elçiliğini Tel Aviv'den  İslam'ın ilk kıblesi,miracın ilk durağı, arzın arşa açılan kapısı tarih boyunca huzur ve barışın şehri  Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etme düşüncesini Siyonist Devletin kuruluşunun ve Filistinliler için Nekbe gününün 70 yılı olan 14 Mayıs 2018 günü hayata geçirmesiyle  ateşe benzinle  gidilmiş durmak bilmeyen fitnenin fitili yeniden ateşlenmiştir. Kudüs: Siyonist olmayan Yahudilerin,Hıristiyanların, Müslümanların  ve tüm insanlığın ortak coğrafyasının işgaline karşı barışçıl eylemler düzenleyen 100' den fazla Filistinli  öldürülmüş ve 3500 den fazlası da  yaralanmıştır.  Hedef  sadece Kudüs'ü Başkent yapma planı değil, Siyonizm'in Arzı Mevud inancını  gerçekleştirme planıdır. Filistin'in tamamını,Orta Doğuyu, Nil ile Fırat arasında kalan, Ülkemizin Doğu ve Güney Doğu illerini de içine toprakların ele geçirilmesidir.   Bu planı bozacak yegane güç birliğimiz beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir.

             Çanakkale de gösterdiğimiz, 15 temmuz da yinelediğimiz ruhu Siyonist İsrail'e karşı da Ümmet olarak sergilemek Mukaddes beldeyi özgürlüğüne kavuşturmak zorundayız. Dedi. Daha sonra 15 Temmuz,Afrin, Terör ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet hayatta olan gazilerimize acil şifalar diledi.  Tüm misafirlere katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

                                                                          Mustafa Kır

                     Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz Platformu  Koordinatörü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.