Nabi Avcı TRT HABER canlı yayında soruları yanıtlıyor

Nabi Avcı TRT HABER canlı yayında soruları yanıtlıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı TRT HABER canlı yayında soruları yanıtlıyor... Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber'e konuk olacak ve merak edilen gündemdeki konulara ilişkin soruları cevaplandıracak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı TRT HABER canlı yayında soruları yanıtlıyor... Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber'e konuk olacak ve merak edilen gündemdeki konulara ilişkin soruları cevaplandıracak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bu akşam saat 20.40'ta Trt Haber'de birçok soruya cevap olacak açıklamalar yapacak. Bakan Avcı'nın öğretmen atamaları, TEOG sistemi, Fatih Projesi ve öğretmenler ile ilgili bir çok soruya cevap vererek akıllarda yer alan konulara açıklık getirecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 22 Aralık 2015 tarihinde, TRT Haber'de konuştu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Avcı'nın açıklamalarından önemli başlıklar;

Hangi mahallede ve hangi okulda eğitim aksamışsa o kadar gün telefi eğitim gerçekleştirilecek Öğretmenlerimizin Cizre ve Silopi de hiç bir öğretmen gönül rızasıyla oradan gelmedi, biz çağırdık hizmet için eğitim vasıtasıyla. Okul ve öğrencilerin güvenliği sağlandığı takdirde tekrar görevlerine dönecekler. Aldığımız istihbari bilgilerin neticesinde bu olayı gerçekleştirdik. Halk düşmanı bir terör örgütü var, bu ne nedenle bu tedbirleri almak zorundayız. Cizre, Silopi ve diğer eğitim kurumlarımıza ve hiç bir hukuka sığmayan hastanelere saldırıyorlar. Halk düşmanı olan örgüt, bölge halkını etki altına almaya çalışmakta. Güvenlik güçlerimize de teşekkür ediyorum ayrıca, can siperane görevlerini icra ediyorlar

Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacağız.

Atanacak kadrolar kanunda ihdas ediliyor, ne kadarının kullanılacağı Maliye Bakanlığı ve İlgili bakanlık karar verecek. Şubat ayında yapacağımız atama, diğer atamalardan bir farkı var. Mart başından itibaren öğretmen adaylarımız maaşlarını alacaklar. Fakat atandıkları illere hemen gitmeyecekler, bir ısındırma, oryantasyon eğitimine tabi tutacağız. Her atanan öğretmene bir danışman öğretmen atayacağız. Tecrübeli en az 10 yıl görev yapmış olacak. Branşı ne olursa olsun, değişik okul türlerinde farklı derslere girecek, eğitim vermeyecek. İzleyecek, gözlemci olacak. Aynı zamanda MEM teşkilatı, müdür başta olmak üzere maarif müfettişi dahil bunların yanında işler nasıl yürüyor bunları bizzat izleyerek oryantasyon eğitimi alacak. Aday ve Danışman Öğretmen Önümüzde ki geri dönüşlere bakarak öğretmenlerin performansı değerlendirilecek. Saha araştırmalarına çok değer veriyoruz.

YÖK ile çalışmalarımız var. ihtiyaç olan branş araştırmalarını birlikte yürütüyoruz. Öğretmen Akademisi ve Öğretmen Strateji belgeleri hazırlanıyor. Onunla ilgili bir yığılma var. Belli bölümleri bitirenler kendilerine iş arıyorlar.

Şuan 90 bin öğretmen açığımız var. Şubatta yaptığımız atamayla açık azalacak.

Engelli öğretmen adaylarının tümü alınacak mı?

Başvuran bütün engelli öğretmen adayları atanacak TRT Haber'de konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 150 kişilik kadroya başvuran 203 engelli öğretmen adaylarının tümünün atanacağını açıkladı

30 bin atamanın zamanlaması ne zaman olacak?

30 bin atamayı Şubat ayında yapacağız. Mecliste 12 bin 500 var. Temmuz'da emekli olacaklar da var. Toplam elimizde 30 bin olacak. Biz 30 bine tamamlamak için 12 bin 500 adet talepte bulunuyoruz. Şubat'ta atanan öğretmenler oryantasyon eğitimine tabi tutulacaklar. Yığılma olan bölümlerin kapatılmasına yönelik bir çözümünüz var mı? YÖK'le ilişki halindeyiz. Şuan geriye doğru bir yığılma var, bunun için yapılabilecek bir şey yok. Ama öğretmen strateji belgesinin yayınlanması sonrasında bazı hususlar düzene girecek. Branşlara göre 95 bin ihtiyacımız var. . Şubat'ta atanan öğretmenler oryantasyon eğitimine tabi tutulacaklar.

Velilere Karne Geliyor...

Velilere karne verilecek. Okullara gelesinler, denetlesinler. Onlar da bize karne versin.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum