Necdet Şeçkinöz Okulu: “Meydan okumayalım, kitap okuyalım”

Necdet Şeçkinöz Okulu: “Meydan okumayalım, kitap okuyalım”

Ankara’nın Yenimahalle İlçesi Necdet Seçkinöz İlköğretim Okulu değişik uygulamaları ile dikkat çekmeye devam ediyor ve diğer okullara örnek oluyor.

“Sandviç Arası Kitap”

Ankara’nın Yenimahalle İlçesi Necdet Seçkinöz İlköğretim Okulu değişik uygulamaları ile dikkat çekmeye devam ediyor ve diğer okullara örnek oluyor.

           Bu okulda kütüphanecilik kulübünün yürütmekte olduğu ‘’Ailem Okuyor, Ben Okuyorum Projesi” kapsamında 02 Nisan 2012 ve 16 Nisan 2012 tarihleri arasında okul kütüphanesinde öğretmen, yönetici, veli ve öğrencilerin birlikte kitap okumaları ve kaynaşmalarını sağlayacak etkinlikler tasarlanmıştır. Bu proje kapsamında öğrenci velileri okula davet edilerek okul kütüphanesinde öğrenciler ile birlikte kahvaltılı kitap okuma saati etkinliği düzenlenmiştir.

            Okul Müdürü Ali YÜZER yaptığı konuşmayı, “meydan okumayalım, kitap okuyalım” mesajını ile noktalamıştır.

Etkinlik sonrasında alınan karar doğrultusunda haftanın belirli bir günü ve saati, öğretmen-veli-öğrenciler için okuma saati olarak belirlenmiştir. Okul Müdürü Ali YÜZER, bu projenin  birçok veli ve öğrencinin katılımıyla devam edeceğini belirtmiştir.

Kütüphanecilik Kulübü Danışman Öğretmenleri Saliha EROĞLU, Hızır AKBİNA ve Sibel ODABAŞ ile kulübün temsilci öğrencileri çalışmalarını tüm hızıyla devam ettirmektedir.

http://www.necdetseckinoz.k12.tr/

http://www.necdetseckinoz.k12.tr/?Lang=TR&Syf=3

http://www.necdetseckinoz.k12.tr/?&Fa=1&Id=118363

 

 

Ailem Okuyor, Ben Okuyorum..!

NECDET SEÇKİNÖZ İLKÖĞRETİM OKULU

KÜTÜPHANECİLİK KULÜBÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ  

            Bu Projede;

            Aile bireyleri ve çocukların televizyon ve bilgisayarın olumsuz etkilerinden kurtarmak, dizilerden ve oyunlardan bir süre uzak durup, belli saatlerde televizyonu ve bilgisayarı kapatarak, ailece daha yararlı zaman geçirilmesi düşünülmüştür. Bu projede aile bireylerini kitap okumanın yararları hakkında bilinçlendirmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlanmıştır.

            Çocuklara ve ailelere kitap okuma alışkanlığını kazandırarak, kitaplarda neler bulunduğunu, bizi hangi dünyalara götürebileceğini, ileride bize ne büyük yardımlarda bulunacağını ve bize neler verebileceğini anlatmak istiyoruz. Ailede her bireyin kitap okuması ve okunan kitapların aile bireyleri arasında yorumlanması, aile bireyleri ve çocuklar arasında etkili ve nitelikli zaman geçirilmesi ve aile içi iletişimin kuvvetlenmesi hedeflenmiştir.

            Kütüphanecilik Kulübünün hazırladığı “Ailem Okuyor, Ben Okuyorum” sosyal sorumluluk projesinde ebeveynlerin rolü büyüktür. Çocukların büyüklerini örnek alarak daha çok kitap okuyacağını düşünülmektedir.  Projede öğrencilerden ve velilerden gelen geri dönütler Necdet Seçkinöz İlköğretim Okulu’nun web sitesinde paylaşılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum