Nedir Bu Sınıf Öğretmenliği Düşmanlığı?

Nedir Bu Sınıf Öğretmenliği Düşmanlığı?

Bugün web sitelerinde 'AK Partili Vekille Şubat Atamasını Görüştüler' başlıklı bir haber yayınlandı.

Haberde Şanlıurfa'da atama bekleyen bir grup öğretmenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milletvekili Dr. Zeynep Karahan Uslu ile görüştükleri haberi yer aldı. Haberde Bakan Çelik ile izdihamdan dolayı görüşülemediği, Milletvekili Uslu ile görüşüldüğü ve öğretmenlerin taleplerini içeren dosyanın Uslu'ya teslim edildiği belirtildi. Uslu'nun ise dosyanın Nabi Avcı'ya ulaştırılacağı sözünü verdiği iddia edildi.

Öte yandan sözkonusu dosya içerisinde yer alan ve öğretmenlerin taleplerinden en dikkat çekici satılarlar haberde şöyle ifade edildi:

Belgeleriyle 4 bin 270 sınıf öğretmeninin beden eğitimi branşına geçiş yaptığını ve bu durumun rahatsızlık yarattığını ifade eden öğretmenler, değişikliğin iptali için toplanan imzaları Vekil Uslu'ya sundu.

Vekil Uslu, “Dosyada var mı bu söyledikleriniz? (Evet) Ben Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştıracağım. İmza fikri çok güzel bir düşünce “ ifadesini kullandı.

Yukarıdaki satılardan anlaşılacağı gibi alan değişikliği yapıp başka branşlara geçen Sınıf Öğretmenleri açıkça hedef alınmıştır. Ayrıca bu taleple Sınıf Öğretmenliği'nin önünün tıkanması, atama bekleyen Sınıf Öğretmenlerini zor durumda bırakma çabası vardır.
Atama isteyen, hakkını aradığını savunan bu öğretmenlerin alan değişikliği konusunda herhangi bir yasal engel bulunmamasına rağmen imza toplamaları ve bunu AK Parti Şanlıurfa milletvekili Dr. Zeynep Karahan Uslu aracılığı ile bakan Avcı'ya iletmek istemeleri korkunç bir akıl tutulmasıdır. Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun ise  “Dosyada var mı bu söyledikleriniz? (Evet) Ben Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştıracağım. İmza fikri çok güzel bir düşünce “ ifadesi Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim ve Hukuk ile ilgisiz olduğunu göstermiş, sayın vekil kendi kendisini yalanlamıştır.

Bu bağlamda Şanlıurfa'da Şubat ataması isteğinde bulunan öğretmenler, ataması yapılmayan tüm öğretmenleri temsil etmemekte, kasıtlı bir saldırı ile Şubat ataması ihtimalini baltalamaktadırlar. Biz her zaman her öğretmenin atanması gerektiğini savunduk, herhangi bir branşı öne çıkarmadık. Her branşı eşit gördük, öyle görmeye devam edeceğiz.

Eğitime ve Eğitimciye değer vermiş yurttaşlardan bu tip provakatif haberleri önemsememesini rica ediyor, bu dönemde kenetlenip birlik olmanın her şeyden daha önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

Saygılar...
Melih Öztürk
[email protected]
https://twitter.com/melihozturk_

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum