Sınava Dayalı Yönetici Atamaları

Sınava Dayalı Yönetici Atamaları

Sınava Dayalı Yönetici Atamaları

T.C.
DİYARBAKIR VALİLİĞİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Sayı : B.08.4.MEM.0.21.08.02-903.02.99.04- 24517   10/08/2011   Acele ve Günlüdür
Konu: Sınava Dayalı Müdür Yardımcısı Ataması.

 

……………KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)
..…………………MÜDÜRLÜĞÜNE

 

             DİYARBAKIR

 

 

İlgi : Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik.

 

 

İlimiz eğitim kurumlarında açık bulunan müdür yardımcılığı kadrolarına, ilgi yönetmeliğin 18. maddesine göre eğitim kurumları müdür yardımcılığı seçme sınavında başarılı olan adayların başvurularının kabulü, değerlendirilmesi ve atama işlemleri gerçekleştirilecektir.

İlgili Yönetmelikte öngörülen genel şartları taşıyıp okul ve kurum müdür yardımcılığına atanmak üzere başvuruda bulunacak yönetici adayları Valiliğimizce yapılan duyuruda belirtilen boş eğitim kurumlarından,  en fazla 25 eğitim kurumunu tercih etmek suretiyle “Yönetici Atama Başvuru Ekranı” üzerinden elektronik ortamda Yönetmelik eki Ek-1 Yöneticilik İstek Formu üzerinden başvuruda bulunacaklardır.

 

A.Adayların başvuru sürecinde dikkat etmesi gereken hususlar:

1.Başvuruda bulunacak adaylar; Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formunda belirtilen değerlendirmeye esas bilgi ve belgelerinin MEBBİS modülüne işletilmesinden ve Yönetici Atama Başvuru Ekranına girilen bilgilerin doğruluğundan kendileri sorumlu olacaklardır.

 

2.Adayların, hizmet belgesindeki görev yerlerini, kadro unvanlarını, görevlerinden ayrılma ve başlama tarihlerini kontrol etmelerini, hata var ise İl/İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine müracaat ederek düzeltmeyi yaptırdıktan sonra başvurularını yapmaları gerekmektedir.

 

3.İlgi yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan adaylar, iş takviminde belirtilen tarihler arasında http://mebbis.meb.gov.tr internet adresinden “Yönetici Atama Başvuru Ekranı” üzerinden Ek-1 Yöneticilik İstek Formunda en fazla 25 (Yirmibeş) eğitim kurumu tercihi yapmak suretiyle başvuruda bulunabileceklerdir. Başvuruların geçerlilik kazanabilmesi için mutlaka kurum/ilçe/il onayının yapılması gerekmektedir. Onay işlemlerinden sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacağından adaylar tercihlerini yaparken dikkatli olmaları gerekmektedir. Elektronik ortamda yapılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

 

4.Adaylar, Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formunda belirtilen puanlamaya esas belgelerinin kurum müdürünce onaylanmış birer örneğini MEBBİS Özlük modülünden alınmış onaylı hizmet belgesi (adaylar, hizmet belgesindeki bilgilerinin doğru olduğunu yazıp, imzalayacaklardır.) eğitim kurumları müdür yardımcılığı seçme sınavını kazanan adaylar sınav sonuç belgesini, varsa Lisansüstü düzeyde eğitim gördüğüne dair belge, Başöğretmenlik belgesi, uzman Öğretmenlik belgesini Yöneticilik İstek Formu’na ekleyerek dosya halinde kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

 

5.İlgi Yönetmeliğin 13’ünci maddesinin 5’nci fıkrasında;”Yönetici adayları hangi yönetim görevi için sınava girmişler ise almış oldukları puanlar yalnızca o yönetim görevi için geçerlidir. Bir sınav sonucuna dayalı olarak ancak bir kere atama yapılır.” hükmü yer almaktadır.

 

B.Eğitim Kurumu/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılacak iş ve işlemler:

 

            1.Adayların, başvuru şartlarını taşıyıp, taşımadığı ayrıca elektronik ortamda girdiği bilgilerin başvuru evrakları ile uyumlu olup, olmadığı okul ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince titizlikle incelenecektir. Adayın girdiği bilgilerin doğru olmadığı tespit edildiğinde kesinlikle onay verilmeyerek, reddedilecektir. Adayların bilgilerinde eksiklik/hata olması halinde öncelikle aday daha sonra ise eksik veya yanlış bilgileri onaylayan okul/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri sorumlu olacaklardır.

 

2.Eğitim Kurumu Müdürlükleri/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, başvuru şartlarını taşıyan adayların başvurusunu iş takviminde belirtilen tarihler arasında elektronik ortamda onaylandıktan sonraelektronik başvuru formu ile birlikte belgelerini bağlı bulunduğu İlçe/İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndereceklerdir.

 

C. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılacak iş ve işlemler:

 

1.İlimizdeki eğitim kurumlarında boş bulunan yönetici kadroları listesi iş takvimine göre müdürlüğümüzün http://diyarbakir.meb.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.

 

2.Bakanlığımızca ve Müdürlüğümüzce bu konuda yapılacak ek açıklamalar Müdürlüğümüzün http://diyarbakir.meb.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.

 

3.İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince başvurusu onaylanan adayların başvuru şartlarını taşıyıp, taşımadığı ayrıca elektronik ortamda girdiği bilgilerin başvuru evrakları ile uyumlu olup, olmadığı incelendikten sonra başvurusu uygun olanların başvurusu elektronik ortamda onaylanacak, uygun olmayanların ise reddedilecektir.

 

4.İlimizdeki eğitim kurumlarında boş bulunan yönetici kadrolarına iş takvimine göre ilgili yönetmelikte belirtilen şartlara haiz olan adaylardan, eğitim kurumu yöneticiliği kadrolarına atanmaya hak kazananların atamalarının yapılması için makam onayına sunulacaktır.

 

5. Eğitim kurumu yöneticiliği kadrolarına yapılan atamaların sonuçları elektronik ortamda duyurulacaktır.

 

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim. 

 

 

Zülfi TOMAN

Vali a.

Milli Eğitim Müdürü

 

 

E K L E R                   :
- Açık bulunan Eğitim Kurumu Müdür Yardımcılığı Listesi (3 Sayfa)
- Meb_Egitim_Kurumlari_Yoneticilerinin_Atama_ve_Yer_Degistirmelerine_İliskin_Yonetmelik.pdf
- Ek1_yoneticilik_istek_formu.pdf
- Ek2_yonetici_degerlendirme_formu.pdf
Ek3_yoneticilik_ekpuan_formu.pdf

 

D A Ğ I T I M             :
17 İlçe Kaymakamlığına (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

 

 

 

EĞİTİM KURUMLARI MÜDÜR YARDIMCILIĞI SEÇME SINAVI SONUCUNA GÖRE MÜDÜR YARDIMCILIĞI ATAMA TAKVİMİ

 

Sıra No

YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

TARİH

1

Okul/Kurum Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavına Göre Eğitim Kurumu Yöneticiliklerine Atama Duyurusu

10 Ağustos 2011
19 Ağustos 2011

2

Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci

20 Ağustos 2011
24 Ağustos 2011

3

Başvuruların İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmesi- Değerlendirme ve onaylama

25 Ağustos 2011
26 Ağustos 2011

4

Atama işlemlerinin yapılması

29 Ağustos 2011
31 Ağustos 2011

 

 İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DUYURUSU:

 

ÖNEMLİ YÖNETİCİ ATAMA Sınava Giren Yönetici Adaylarının Ataması

Gerekli Açıklama ve Yazılar Ekteki Linktedir.


2011 sınava dayalı yönetici atama.zip dosyasını indirmek için TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum