"Rotasyon İptal" Haberimiz Ses Getirdi! YENİ AÇIKLAMA Geldi!

"Rotasyon İptal" Haberimiz Ses Getirdi! YENİ AÇIKLAMA Geldi!

"Md. Yrd. Rotasyon İptal" Haberimiz Ses Getirdi! YENİ AÇIKLAMA Geldi!

Dün akşam saatlerinde sitemize önemli bir kaynaktan gelen bilgi doğrultusunda yapmış olduğumuz  "Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı ROTASYONU İPTAL" başlıklı haberimiz büyük ses getirdi.

Gündemle ilgili olması sebebiyle "Kamuoyunu hızla bilgilendirilmesi" amacıyla yapmış olduğumuz haberi, haftasonu olması nedeniyle resmi makamlardan teyit edemeyerek aktarmıştık.

Bugün gün boyu yaptığımız görüşmeler neticesinde;  Müdürbaşyardımcısı ve Müdür yardımcısı Rotasyon uygulamasının gerçekleşeceği bilgisine ulaşılmıştır.

Bu konuda kendisiyle görüştüğümüz Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği Başkanı (EYUDER) Adem ÇİLEK'in açıklamaları aynen şöyle:

"EYUDER olarak Sayın Bakanımızla geçtiğimiz günlerde önemli bir görüşme yapmış, bu görüşme neticesinde edindiğimiz bilgileri kamuoyu ile paylaşmıştık. (görüşmeye ilişkin: http://www.eyuder.org/?p=222 incelenebilir) Bu görüşmede konuşulan konular arasından birisi de "Rotasyon" konusu olmuştu. Sayın Bakanımızın "Rotasyon Uygumalası" konusunda kararlı olduğunu gözlemlemiştik.

TurkiyeEgitim.Com'da yayınlanan "Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı ROTASYONU İPTAL" haberi üzerine müsteşarlık düzeyinde konuyu sorguladım. Bana verilen bilgi; Müdürlük'te olduğu gibi, Müdürbaşyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı düzeyinde de rotasyonun uygulanacağı şeklindedir.

Burada belki de kafaları karıştıran konu; 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile şekillenen Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'unda müdürlere ve üst düzey yöneticilere rotasyon uygulanmasına yer verilirken, Müdürbaşyardımcısı ve Müdür Yardımcılarına değinilmediği konusudur. Ancak bilindiği gibi bu kanunda yer verilmeyen hususlarda, kanuna muhalif olmamak kaydıyla mevcut hükümler geçerlidir.

Eğitim Yöneticilerinin bu konuda doğru bilgilendirilmesi bakımından bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur."

Bizler de TurkiyeEgitim.Com olarak bizleri bu konuda aydınlatan EYUDER Başkanı Sayın Adem ÇİLEK'e teşekkür ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum