Fen ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavına kimler başvurmalıdır?

Fen ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavına kimler başvurmalıdır?

Fen ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavına kimler başvurmalıdır?

Danıştay kararları üzerine Anadolu statülü okullara sınavsız atanan öğretmenlerin norm kadro fazlası olması gerektiğine dair MEB’nın görüş yazısını “Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesine dair MEB yazısı” haberimizde yayınlamıştık. Bu yazının ne anlam geldiğini “Anadolu statülü okullarda norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesi” haberimizde açıklamaya çalışmıştık.

Milli Eğitim Bakanlığı "Fen, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Diğer Anadolu Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı E-kılavuzunu" açıkladı. Kılavuza göre, Anadolu liselerine yeniden seçme sınavıyla öğretmen alımı yapılacaktır.

Peki, bu sınava kimler kesinlikle girmelidir?

Halen Anadolu statülü bir okulda görev yapan ve sınavsız atanan tüm öğretmenler hizmet puanları ne olursa olsun “Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesine dair MEB yazısı” haberimizde yayınlanan yazı ve Danıştay kararları gereğince norm kadro fazlası konumuna düşmüş durumdadırlar. Bu nedenle bu öğretmenlerimizin kesinlikle bu sınava girmeleri gerekmektedir.

Ayrıca tüm liselerin Anadolu türü okullara dönüştürülmesi nedeniyle Anadolu statülü olmayan okullarda görev yapan tüm öğretmenlerimizin de daha rahat yer değiştirme isteğinde bulunabilmeleri norm kadro fazlası olma durumuna düşmemeleri nedeniyle açılan bu sınava girmeleri gerekmektedir.

Kısacası meslekçi olmayan tüm ortaöğretim öğretmenlerimizin (Anadolu sağlık Meslek Lisesindeki ve diğer tüm meslek liselerindeki Kültürcüler dâhil) bu sınava girmeleri gerekmektedir.


Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum