Nobelli Aziz Sancar’dan BİLSEM’li öğrencilere mesaj

Nobelli Aziz Sancar’dan BİLSEM’li öğrencilere mesaj

Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen “Zekâ Küpü” projesi kapsamında açılan ilk teknoloji sınıfının açılışında BİLSEM’li öğrencilere mesaj gönderen Nobel Ödüllü Aziz Sancar, “Bir Türk bilim adamı olarak, pozitif bilimlerde henüz ilk Nobel’i ben almış

Millî Eğitim Bakanlığının Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen “Zekâ Küpü” projesi kapsamında ilk teknoloji sınıfı Ordu’da M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

 

“Geleceğin Aziz Sancarlar’ı bu laboratuvarlarda yetişecek”

Sanat merkezinin açılış töreninde konuşan Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili Millî Eğitim Bakanlığının özel yetenekli çocuklara büyük önem verdiğini ve Bakanlığın bu alanda yaşanan sıkıntıları kalıcı bir şekilde çözüp özel yetenekli çocukların hak ettikleri gelişmişliğe ulaşabilecekleri imkânları sunmak için çok çalıştığını belirtti.

 

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ise, bu tür projelerin özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin gelişmesi açısından çok önemli olduğuna söyledi.

Ordu BİLSEM’e ismi verilen M. Hilmi Güler de konuşmasında, “Bugün de her biri birer yıldız olma potansiyeline sahip olan özel yetenekli çocuklarımıza, yurdumuzun dört bir yanında fırsatlar yaratmak için yola çıkıyoruz. Geleceğin ödüllü bilim adamları, Aziz Sancarlar’ı bu laboratuvarlarda yetişecek. Dünya ekonomisi teknolojinin yön verdiği 4. Sanayi Devrimi ile şekillenirken, bizim çocuklarımız ve gençlerimiz de bu sürecin üreten birer parçası olacak” ifadelerini kullandı.  

 

“Gözünüzü seveyim çocuklar, çok çalışın”

Zekâ Küpü projesi kapsamında açılan ilk teknoloji sınıfının açılışı münasebetiyle Nobel Ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar, BİLSEM’li öğrencilere bir mesaj gönderdi. Törende M. Hilmi Güler tarafından okunan mesajda Aziz Sancar şunları söyledi: “Sevgili çocuklar, bir Türk bilim adamı olarak, pozitif bilimlerde henüz ilk Nobel’i ben almış olabilirim. Ama inanın, insanların çoğu, hepimiz aşağı yukarı aynı zekâya sahibiz. Başarı, zekâ kadar, hatta daha da önemli olarak çalışmakla elde edilir. Sebat lazım, inat etmek lazım ve çalışmak lazım. Gözünüzü seveyim çocuklar, çok çalışın. Yoksa bilim yapamayız ve bilim olmadan hep geride kalırız. Sizlere inanıyor ve sizlerle gurur duyuyorum.”

 

Proje kapsamında,  Türkiye’nin 7 bölgesinde özel yetenekli öğrencilerin okul sonrası proje tabanlı eğitim gördüğü BİLSEM’lerde  (Bilim ve Sanat Merkezi) Turkcell tarafından özel tasarlanmış, “kendin yap” kültürü ile teknolojik üretkenliği hedef alan laboratuvarlar oluşturuldu. Özel yetenekli öğrenciler bu laboratuvarlarda  3 boyutlu yazıcılar, Arduino elektronik öğrenme kitleri, robot ve yazılım ekipmanlarıyla tanışacak, nesnelerin interneti ve yazılımcılık konusunda eğitimler alacak. Laboratuvarlarda verilen yüz yüze eğitimler Turkcell Akademi eğitim altyapısı kullanılarak online ortamlarda verilecek eğitimlerle desteklenecek. Proje ile zekâsıyla geleceğe yön vermesi hedeflenen Türkiye’nin dört bir yanındaki özel yetenekli öğrencilerin, potansiyellerini gerçekleştirmesi ve geleceğe yön verecek teknolojilere erişmeleri amaçlanıyor. 

 

Proje kapsamında öğrencilerin aileleri ve öğretmenler de unutulmadı. Ailelerin bu öğrencilere özel iletişim ihtiyaçlarına cevap verebilmeleri ve gelişimlerine kılavuzluk edebilmeleri için rehberlik hizmetleri tasarlandı. Öğretmenlerin de, Turkcell Akademi’nin sunduğu online eğitimleriyle müfredatı takip etmeleri sağlanacak.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.