Nöbet tutan belleticilere 2 saat fazla ek ders

Nöbet tutan belleticilere 2 saat fazla ek ders

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme metni 14 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

2. Dönem Toplu Sözleşme metninin "Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" başlıklı kısmındaki "Belleticilik görevi verilen öğretmenlerin ek ders ücreti" başlıklı 13. maddesinde; "(1) 2006/11350 sayılı Kararın 13 üncü maddesinin birinci fıkrası kapsamında diğer örgün ve yaygın eğitim kurumlarından belletici olarak görevlendirilenlerden gece nöbet tutanlar da söz konusu fıkrada öngörülen 2 saatlik ilave ek ders ücretinden yararlandırılır." hükmü yer almaktadır.

Bu hükümlere göre belletici olarak görevlendirilenlerden gece nöbet tutanlara 2 saatlik ilave ek ders ücreti ödenecektir.

Madde metninde sözü edilen karar; Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karardır.

2006/11350 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Belleticilik görevi" başlıklı 13 .maddesinde ise; "(1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez."

(2) Vekaleten atananlar dahil yöneticilere, ek ders ücreti karşılığı belleticilik görevi verilmez."hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlerle birlikte yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere gece nöbete kalması halinde 6saat ek ders ücreti ödenecektir. BU ödeme için herhangi bir resmi yazı veya bir emir beklenmesine gerek bulunmamaktadır. Bu ödemenin yapılacağına dair toplu sözleşme resmi gazetede yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme metni 14 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

2. Dönem Toplu Sözleşme metninin "Genel Hükümler" başlıklı kısmındaki "Yürürlük süresi ve tereddütlerin giderilmesi" başlıklı 3. maddesinde ise; "1) Bu Toplu Sözleşme, 1/1/2014-31/12/2015 tarihleri arasında uygulanır." hükümleri bulunduğundan 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren bu ödemeler yapılacaktır.

Ahmet KANDEMİR

http://www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum