Nöbete Ücret İçin 350 Bin İmza KPDK'da

Nöbete Ücret İçin 350 Bin İmza KPDK'da

Nöbete Ücret İçin 350 Bin İmza KPDK'da

Eğitim-Bir-Sen, nöbete ücret için 81 ilde başlattığı imza kampanyası sonucunda toplanan 350 bin imzayı Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’te teslim etti. 

 

Toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde, Ankara Şube yönetimleri ve üyelerin katılımıyla bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, nöbet ücreti ve sınav görev ücretleri başta olmak üzere, haklı ve yerinde taleplerini bir kez daha hükümet tarafına iletmek ve acil çözüm istediklerini belirtmek için toplandıklarını ifade ederek, “Nöbet görevine ücret, diğer kamu kurumlarında uygulanmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda uygulanmamaktadır. Hiç bir kanuni dayanağı olmayan bu ‘angarya’ maalesef hâlâ devam etmektedir. Genel Yetkili Sendika olarak, 2013 yılında gündeme aldırdığımız ve toplu sözleşme masasına taşıdığımız öğretmenlerin nöbet görevleri için ücret talebimizle ilgili verdiğimiz fasılasız mücadele sürmektedir. Kararlılıkla takipçisi olduğumuz, bundan önceki KPDK toplantılarına taşıdığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantılarında gündeme getirdiğimiz nöbete ücret talebimizi ‘Angaryaya Hayır Diyor, Nöbete Ücret İstiyoruz’ sloganıyla 9 Şubat 2015 tarihinde tüm illerde basın açıklamasıyla bir kez daha ortaya koyduk. ‘Nöbete Ücrette Israrlı, Mücadelede Kararlıyız’ sloganıyla başlattığımız imza kampanyası ile 81 ilimizden 350 Bin iradenin talebini bugün KPDK’nın en önemli gündemi yapacağız” dedi.




 

“Nöbete ücret, angaryaya hayır” sloganları eşliğinde konuşmasına devam eden Yalçın, “Diğer kamu kurumlarında ücret karşılığında yapılan nöbet görevlerinin eğitim çalışanlarına angarya olarak yaptırılması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu çarpıklığı tespit eden, kamuoyunun ve hükümetin gündemine taşıyan sendika olarak 81 ilden gelen 350 bin imza, talebimizdeki haklılığımızın ve kararlılığımızın da bir göstergesidir. Toplantıda Genel Yetkili Sendika olarak, karşılıksız nöbet görevine hayır diyecek ve ısrarla çözüm isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Sınav Görevi Ücretleri Konusunda Acilen Adalet Sağlanmalıdır

 

Toplu sözleşmede kararlaştırdıkları ve devamında yapılan KPDK toplantılarında görüşülen, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nda konunun muhatapları ile bir araya gelerek çözümüne odaklandıkları ‘sınav görev ücretinde adalet’ taleplerinin hâlâ yerine getirilmediğini kaydeden Yalçın, şunları söyledi:




 

“Onun için sınav görevi ücretlerinde adalet talebimiz bu KPDK’da da masada olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan sınavlarda kapıda güvenliği sağlayanlara 120 TL, içeride sınav görevi yapanlara 45 TL ücret ödenmektedir. Bu adalete aykırıdır. Bu sınavlarda, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda ödenen miktarda ücret ödenmesi talebimiz konusunda aradan geçen 16 aya rağmen hâlâ bir düzenleme yapılmamış olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda ortaya konulan tutum devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Bu hususta ivedilikle düzenleme yapılmasını istiyoruz. Çözüm olarak 18.01.2012 tarih ve 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslarının dikkate alınmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, Ek ders Esaslarındaki ilgili düzenlemeyi iptal ederek ana çerçevenin dikkate alınmasını sağlamalıdır. 2013 yılı toplu sözleşmesinde kararlaştırılan bu hususlarda, Kamu İşveren Heyeti Başkanı olan ve aynı zamanda kararlarda imzası bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’ten, toplu sözleşmede mutabık kalınan ve imza altına alınan taleplerimizin yerine getirilmesi için inisiyatif almasını istiyoruz.”



 

Sorunları Zamana Yaymak Yerine Zamanında Çözün

 

Eğitim çalışanlarının Genel Yetkili Sendikası ve temsilcisi olarak her platformda sorunları dile getirdiklerini kaydeden Ali Yalçın, “Çözüm için ısrarımızı bir kez daha belirtiyoruz. Buradan hükümete çağrım; sorunlarımızı zamana yaymak yerine zamanında çözün” diyerek sözlerini tamamladı.



 

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya’nın da bir konuşma yaptığı eyleme, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla, Atilla Olçum, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları, Eğitim-Bir-Sen Ankara şubeleri başkan ve yönetimleri ile üyeler katıldı.



 

Konuşmaların ardından, imzaların yer aldığı klasörler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim edildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum