Norm fazlası öğretmenler atama kılavuzu

Norm fazlası öğretmenler atama kılavuzu

Mersin MEM; Norm fazlası öğretmenler için yer değiştirme kılavuzunu yayınladı

Norm fazlası öğretmenlerle ilgili işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesine göre yapılmaktadır. “Norm kadro fazlası öğretmenler hakkında yapılacak işlemler" başlıklı haberde bu düzenlemenin detaylarına ve dikkat edilmesi gereken hususlara yer vermiştik.

Memurlar.net tarafından yayımlanan haberde Yazılı olarak başvuruların yapılabilmesi için matbu “Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Formu” geliştirilmesini tavsiye etmiştik.

Norm Kadro Fazlası/İstihdam Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvurusu hakkında en ciddi ve kapsamlı çalışmayı bu zamana kadar Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmıştır.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Norm ve istihdam fazlası konumundaki öğretmenlerin ihtiyaç bulunan kadrolara ataması için kılavuz hazırlamış ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Formuoluşturmuştur.

Çok kapsamlı hazırlanan kılavuza göre atamalar iki aşamada yapılacaktır.

Kılavuzda Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesinin 3. ve 5. fıkralarına yer verilmiştir.

Bu fıkralara göre Norm Kadro Fazlası/İstihdam Fazlası Öğretmenlerin öncelikle görevli olduklar yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumlarına tercihleri alınarak atanacaklar tercihte bulunmayanlar ise 5. fırkaya göre resen atanacaklardır.

Fakat Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü çok güzle bir kılavuz hazırlamasına karşılık yönetmeliğin 41. maddesi 1. fıkrası son bölümündeki “… özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.” hükümlerine kılavuzda yer vermemiştir. Milli Eğitim Müdürlüğünün bu durumu düzeltmesi yerinde olacaktır.

Bu hükümler yönetmeliğin amir hükmü olup ilçede özrü bulunan bir öğretmeni özür durumu devam ediyorsa resen ilçe dışına norm kadro fazlası olduğu gerekçesi ile atanmayacaktır. (Eş durumu özründe öğretmen görev yaptığı ilçede, eşi kamuya bağlı personelse veya geriye dönük 360 gün sigorta primi yatmışsa eş durumu özrü geçerli olacaktır.)

Yönetmeliğin 41. maddesi bir bütün olarak değerlendirilip Norm Kadro Fazlası/İstihdam Fazlası Öğretmenler; Özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle görevli olduklar yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumlarına tercihleri alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanacaklar tercihte bulunmayanlar ise 5. fıkraya göre resen atanacaklardır.

Bakanlığın yapması gereken kılavuzu hazırladığı için Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kutluyor diğer İl Milli Eğitim Müdürlüklerine örnek olmasını diliyoruz.

Yine aynı yönetmeliğin Ek 1. maddesindeki ”Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz.”hükümler ile bir ilde aynı branştan norm kadro fazlası öğretmen var iken aynı branştan ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamayacağı ve vekil öğretmen çalıştırılamayacağı ilk defa kayıt altına alınarak oluşacak kamu zararları önlendiğinden norm kadro fazlası olan branşlarda ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılmamsı hususunda Yetkilileri uyarıyoruz.

Norm Kadro Fazlası /İstihdam Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kılavuzu için tıklayınız.

 

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum