Norm Fazlası Öğretmenler Çözüm Bekliyor!

Norm Fazlası Öğretmenler Çözüm Bekliyor!

Norm Fazlası Öğretmenler Çözüm Bekliyor!

Birçok ildeki norm fazlaların boşalan kadrolara atanmaları için başvuruların başlamasını sevinçle karşılıyoruz.

Fakat nedense bazı illerimiz bakanlığın kesin talimatına rağmen görevlendirme ısrarına devam etmektedir. Bu şehirlere Eskişehir, Denizli, Balıkesir vb birçok şehri örnek verebiliriz.

Bu görevlendirmelerin kimileri kmlerce uzaklıktaki okullara olmuştur. Adı geçiçi görevlendirme olduğu için bir düzen kuramayan, ne zamana kadar süreceği belli olmayan görevlendirmelerle uğraşan, eşini çocuğunu bırakıp her gün güneş doğmadan yola çıkan ve ancak hava karardığında eve giren, yaptığı mesaiden çok yolculuk yapan onlarca öğretmen yaratmıştır. öğretmenlerin bu sıkıntıları eğitimi de aksatmaktadır.

Alan değişikliğinden sonra boşalan onlarca kadroya adaletli bir atama yerine rastgele yapılan görevlendirmeler akıllara farklı soru işaretleri getirmektedir. Nitekim yapılan bu görevlendirmelerin hizmet puanlı listeleri Şeffaflık ilkesine de aykırı olarak bırakın müdürlüklerin sitelerinde duyurulmayı bir sır gibi saklanmaktadır. Alan değişikliğinden açılan kadrolar derhal önce atamayla sonrada resen atamayla doldurulmalıdır. Böylece eğitimdeki kaliteyi azaltıcı öğretmen sirkülasyonunun da önüne geçilecektir.

Bu nedenle bakanlığın bu konudaki talimatını illere yeniden göndermesi ve boşalan kadrolara derhal atama yapılması ile ilgili kesin talimat vermesi gerekmektedir.

Yapılacak olan bu atamalarda örnek Kayseri MEM olmalıdır. Kayseri mem norm fazlası tüm öğretmenleri puanları ile duyurmuş böylece tercih sürecinin verimli geçmesi ve yeni problemlere yol açmamasını sağlamıştır.

Norm fazlası öğretmenleri ve yapılan atamadan sonra hizmet puanlı listeleri yayınlamak müdürlüklerin öğretmenlere borcudur. Bu konuda sendikalarda üzerine düşeni yapmalı ve müdürlükleri bu anlamda telkin etmelidir.

Fakat astığım astık kestiğim kestik yapılan resen atamalar ilerde özür gruplarıyla yeniden sirkülasyona sebep olacak ve kaliteyi düşürecektir. Bayram tatili bu yerdeğiştirmeler için öğretmenlere bir fırsattır.

İl ve İlçe emrinde yıllardır bekleyen ve ihtiyaca binaen durmadan gezdirilen öğretmenlerin sıkıntılarıda had safhadadır. Zaten norm fazlası olan ya da il ve ilçe emrine düşerek zor durumda kalan öğretmenlere bir tekme atmak yerine evlerini taşımak için bayram tatilinde bir fırsat vermek bırakın eğitimciliği bir insanlık görevidir.

Mehmet YILMAZ

Turkiyeegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum