Norm fazlası öğretmenler Halk Eğitime atanamazlar

Norm fazlası öğretmenler Halk Eğitime atanamazlar

Norm fazlası öğretmenler Halk Eğitime atanamazlar

 

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, 10.08.2012 tarih ve 37618 sayılı yazıları ile Halk Eğitim Merkezlerindeki boş kadroların il içi ve il dışı yer değiştirmelerde ilan edilmemesikonusunda yetkilileri uyarmıştır, bu uyarı her atama döneminde rutin bir şekilde yapılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 10.08.2012 tarih ve 37618 sayılı yazıları için tıklayınız.

Bu duruma “MEB, Norm kadro fazlası öğretmenlerin resen atanma işlemlerini ertelemelidir “ haberimizde; “19- Norm kadro fazlası öğretmenlerin atanma işlemlerinde Halk Eğitim Merkezlerindeki boş kadrolara atama yapılamaz. Çünkü MEB tarafında her atama ve yer değiştirme işlemleri öncesi yayınlanan kontenjan işlemleri yazılarından, Halk eğitim Merkezlerindeki boş kadroların kontenjanlara açılmaması emredilmektedir.” şeklinde Halk Eğitim Merkezlerindeki boş kadrolara atama yapılmayacağını belirtmemize ve buna dair resmi yazı Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünün elinde olmasına rağmen Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bakanlığa Halk Eğitim Merkezlerindeki boş kadrolara norm kadro fazlası öğretmenlerin atanıp atanmayacaklarına dair görüş sorumuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 10.08.2012 tarih ve 37618 sayılı yazıları ile yazı Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41. maddesi kapsamında norm fazlası öğretmenlerin dağıtımında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine atama yapılmaması gerekmektedir.” açıklamasında bulunmuştur.

Ayrıca norm kadro fazlası öğretmenlerin Halk Eğitim Merkezlerinde görevlendirilebileceğine dair “Norm kadro fazlası öğretmenler Halk Eğitim Merkezlerinde görevlendirilebilir mi?” haberimiz bulunmaktadır.

İşte o yazı;

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.